Çocuklarını yangında kaybeden anne ?tedbirsizlik' iddiasıyla hakim karşısında

İşteyken evinde çıkan yangın sonucu iki çocuğununun ölümünde ?tedbirsizlik ve dikkatsizliği' bulunduğu ileri sürülen anne, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Aralık 2011'de Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde elektrik sobasından çıktığı iddia edilen yangında çocukları Tuana (6) ve Gökdeniz'i (4) kaybeden Hilal A. (28) hakkında ?taksirle ölüme neden olma? suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık Hilal A. eşi Mesut D.'den ayrıldıktan sonra çocuklarıyla kalmaya başladığını hatırlattı. Mahkemede çocuklarının ölümünü ağlayarak anlatan A. onlara bakmak için mecburen çalıştığını ifade etti. Olay günü havanın soğuk olması nedeniyle elektrikli ısıtıcıyı açtıktan bir süre sonra kapattığını savunan Hilal A. işe giderken kapıyı kilitleyerek, anahtarı çocukların bakıcısı N.K.'ye verdiğini kaydetti.

İşteyken evinin yandığını ve çocuklarının hastaneye kaldırıldığını öğrendiğini dile getiren Hilal A., bir süre sonra çocuklarının hastanede hayatlarını kaybettiğini belirtti. Olayda kusurunun olmadığını ve psikolojik tedavi gördüğüne dikkat çeken A. çocukları için canını verdiğini ve her gün öldüğünü vurguladı. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen çocukların babası müşteki Mesut D.'nin dinlenmesinden vazgeçip, duruşmayı bakıcı N.K.'nin dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber