Sarıkaya Şoförler Odası, sürücüleri kış lastiği konusunda uyardı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Adıbelli, araç sahiplerini kış lastiği konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Adıbelli, yaptığı açıklamada, bölgelerinde kış mevsiminin yağışlı ve sert geçtiğini, araç sahiplerinin mutlaka kış lastiklerini taktırmaları gerektiğini söyledi. Adıbelli, "İlçemizde kış oldukça sert geçmektedir. Bu ay itibariyle toplu taşıtlarda ve ticari araçlarda uygulamaya konulan 4 lastiğinde kışlık olması can ve mal güvenliği açısından çok önemli. Çünkü pek çok trafik kazalarının nedenleri arasında lastik sorunu gelmektedir. Onun için biz bu uygulamayı destekliyoruz." dedi.

Kış lastiğinin özelikle karlı yollarda faydasının ortaya çıktığını ifade eden Adıbelli, "Karlı yollarda yazlık lastiğin kavrama kabiliyeti çok zayıftır. Hafif karlı yolda dahi yazlık lastiklerle ulaşım sağlamak güçtür. Her an kazayla karşı karşı kalınabilir. Bu yüzden araç sahiplerinden taktırmayan varsa mutlaka araçlarının kar lastiklerini taktırmalarını istiyoruz. Ayrıca araçlarının kışlık bakımını yaptırmayan sürücülerimize de kış şartları ağırlaşmadan yaptırmalarını öneririz. Aksi takdirde küçük ertelenen arızalar büyük maddi kayıplara sebep olabilir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber