Hoşgörü öncülüğünde Irak'a 10 bin fidan gönderildi

Osmaniye Özel Hoşgörü Koleji öğrencileri Irak'a, Orman Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen defne, kızılçam, yalancı akasya, çınar ve fıstıkçamı türlerinden 10 bin fidan gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedelsiz olarak tahsis edilen fidanlar, Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk okullarının kuracağı 'Dostluk Ormanı'na dikilecek.

Fidanların Irak'a gönderilmesi ile ilgili Osmaniye Orman Fidanlık Şefliği'nde yapılan törene Adana Orman bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin bu tür projelere imza atmalarının öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Adana Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, "Burada yapılan iş sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor, bizim komşumuz olan dost ülkelere de bu gençler ellerini uzatmış oluyor. Oradaki öğrencilerle de aynı zamanda dostluk kurmuş oluyorlar. Çünkü bu fidanlarla Kuzey Irak'ta dostluk ormanı kurulacak. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe dostluklar da artar." dedi.

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları Lise Müdürü Lokman Kılıç ise şunları söyledi: "Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ile okulumuz yönetim kurulu üyeleri birlikte gezi yapmıştık. Orada Süleymaniye Valimiz bizleri kabul etti. Irak'ta 30'a yakın okul var. Bu okullarla buradaki iş adamları beraberce kardeşlik, dostluk ormanı kurma adına bir proje ortaya koymuştu. Bunun üzerine Süleymaniye'de 30 dönümlük bir arazi verildi. Burada da sağ olsun Orman Fidanlık Müdürlüğümüz 10 bin tane fidan temin ettiler. Bu fidanlar bugün itibariyle oraya gönderilecek. Bu fidanlar oradaki Türk okullarının bahçesine ekilecek ve dostluk ormanı kurulacak. Okullarla kurulan gönül köprüsüne ağaçlarla beraber dostluğumuzu artırmak için yapılan bir proje."

Hoşgörü Eğitim Kurumu öğrencilerinden Onur Alper Demir de ?Bu kardeşlik projesi ile Osmaniye hatıra ormanı ve dostluk köprüsü oluşturduk. Kuzey Irak'taki Türk okullarımıza buradan ağaç gönderiyoruz. Bizim için gerçekten güzel bir proje oldu.? ifadesini kullandı. Öğrenci Feride Pat, ?Bu fidanları Irak'taki kardeşlerimize hatıra ormanı yapmaları için gönderiyoruz. Bir törenle bu fidanlar dikilecek. Biz de gidip onları ziyaret edeceğiz. Çok mutluyuz.? diye belirtti. Daha sonra fidanlar öğrencilerin de yardımıyla TIR'lara yüklenerek Irak'ın Süleymaniye kentine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber