TÜBİTAK: Bilim Kurulu'nun unvan ve sıfatları yasaldır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK Bilim Kurulu, 5376 sayılı yasa uyarınca Bilim Kurulu'nun ve dolayısıyla kurul üyelerinin unvan ve sıfatlarının yasallığının tartışılamayacağını belirterek, Kurul'un faaliyetlerini yasalar çerçevesinde sürdüreceğini ve yetkilerini kullanacağını bildirdi.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda Bilim Kurulu'nda görev yapan üyeleri hedef alan çeşitli yanlış değerlendirmeler bulunduğu, bunun karşısında TÜBİTAK Bilim Kurulu üyelerinin açıklama yapmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

TÜBİTAK'ın AB ile müzakerelerin başladığı dönemde diğer kurumlarla artarak süren işbirliği içinde özveriyle çalıştığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Bilim Kurulumuz ve TÜBİTAK'ta her kademedeki görevliler, tek amaçları olan, Türkiye'yi bilimsel araştırma ve geliştirme alanında layık olduğu düzeye çıkarmak doğrultusunda, üniversitelerimiz, sanayimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla artarak süren yoğun bir işbirliği içinde özveriyle çalışmaktadırlar. Bu çalışmalar tam bir şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışı ile sürdürülmektedir. AB üyelik sürecinin başladığı bir dönemde, tüm diğer kamu kurumların ve yetkililerinin de kamu görevi sorumluluğu ve anlayışıyla hareket etmeleri ve kurumlar arası işbirliğini etkin bir düzeye taşıyarak Türkiye'yi daha ileriye götürmenin yollarını aramaları samimi dileğimizdir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber