Gıda Mühendisleri personel alımına tepkili

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Mühendisleri Odasından sonra Gıda Mühendisleri Odası da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının personel alımına tepki gösterdi.

Oda adına bir açıklama yapan 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Petek ATAMAN her gün bir krizi yaşanmasına rağmen, Bakanlığın bu meslek mezunlarına yeterli önemi vermediğini belirtti.

Gıda işletmelerinin gereği gibi denetlenmesinin 4 bin 600 denetçiyle mümkün olmadığını belirten Ataman "İşletmelerin kayıt altına alınması da yetmez, işletmelerin kurulum aşamasında projelerin güvenli gıda üretimine uygunluğu kontrol edilmeli dedik...Bakanlığın dilinden düşmeyen "tarladan sofraya gıda güvenliği", tarlada/çiftlikte on binlerce Tarım Danışmanını istihdam ederken, gıda işletmelerini uzmansız bırakarak mı sağlanacaktır? Bu zincir ancak on binlerce Gıda Danışmanı ile tamamlanırsa gıda güvenliğinden söz edilebilir dedik." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nda resmi gıda denetçilerinin sadece % 25 ini Gıda Mühendislerinin oluşturduğunu belirten Ataman "Personel sayısının yetersiz olması nedeniyle görev tanımı gıda denetçiliğine uygun olmayan kişilere bir haftalık eğitimle gıda kontrolü unvanı verilmektedir. Ülkemiz, tüm uzmanlığı gıda alanı olan bir mesleğe sahipken, gıda mühendislerinin bu alanda neden değerlendirilmediğini anlamak mümkün değildir. Acaba bunca gıda mühendisliği bölümü, mezunları adında "gıda" olan bir bakanlıkta çalışmasın diye mi açılmaktadır?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber