Karakoldaki şiddetin tüyler ürpeten görüntüleri...

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Polisin vatandaşa yönelik şiddet eylemlerine, tüyler ürperten görüntülerle sabit yeni bir örnek daha eklendi. İstanbul'daki Kâğıthane Sanayi Karakolu'nda insanı dehşete düşüren bir dayak vakası yaşandı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü, Türkiye gündemini sarsacak dayağın görüntülerine ulaştı. Görüntüler dehşet verici. Yedi polis, bir adamı öldüresiye dövüyor. Hırsını alamayanlar yere yatırılıp kelepçelenen adamın kafasına tekme atıyor ve kafasını eziyor.

YEDİ POLİS

Asker kaçağı olduğu iddiasıyla 19 Haziran 2012 günü sabaha karşı gözaltına alınan Hayati D., karakolda yedi polis tarafından öldüresiye dövülüyor. Yedi polis; tekme, tokat ve yumruklarla Hayati D.'yi öldüresiye dövüyor. Bir polis memuru Hayati D.'yi yumrukluyor, kafasını tekmeliyor yerine oturuyor diğerleri ise kafasının üzerine basarak ezmeye çalışıyor. Hayati D.'yi dayaktan tanınmaz hale getiren polisler yaklaşık 5 dakika süresince soluksuz dayak atıyor. Olaya şahit olan 2 vatandaş korku içinde olayı izliyor. Dayak olayının Hayati D.'nin ağabeyi Fahrettin D. tarafından savcılığa şikâyet konusu yapılması üzerine soruşturma başlatıldı. Karakola kardeşini görmeye giden Fahrettin D.'ye polis memurlarının, "Kardeşinle memurlarımız arasında biraz sürtüşme yaşanmış. Görünce paniğe kapılma, şok olma, rahat ol" dedikleri belirtildi. Kardeşini yüzü gözü mosmor ve kanlar içinde gören Fahrettin D. soluğu savcılıkta aldı.

SAVCI SORUŞTURMA AÇTI

Savcılık, dayak olayına karışan 7 polis memurunun kimliklerini tespit etti. Soruşturma kapsamında M. C. isimli polis memurunun ifadesine başvuruldu. M. C., tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmesine rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcının yaptığı itiraz da reddedildi. Diğer 6 polis ise ifadeye çağırıldı. Polislerin ifadeye gelmeleri için emniyete müzekkere yazıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber