Kablo hırsızlığı: 2 üniversite öğrencisi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta kablo hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla ikisi üniversite öğrencisi 4 kişi tutuklandı.

Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde kullanılmayan bir iş yerine gece saatlerinde giren hırsızlar, buradan yaklaşık 100 bin lira değerindeki bakır kabloları çaldı.

Hırsızlık olayını araştıran Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yeri yakınlarında terk edilen araçtan yola çıkarak, şüpheliler O.Ş. (20), S.Ö. (21), B.Y. (19), O.Ş. (19), Ü.T. (21), M.S.E. (18) S.A. ve M.A'yı yakaladı. Ekiplerce yapılan çalışmalarda, demir kesme makası, pense, falçata, piknik tüpü, pürmüz ve yaklaşık 100 santimetre uzunluğunda hortum ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen 8 şüpheliden, üniversite öğrencileri S.Ö. ve B.Y. ile elektrikçide çalışan O.Ş. (19) ve Ü.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların, Tokat ve ilçelerinde birçok hırsızlık olayına karıştıkları ve 2 ton 850 kilogram bakır kablo çaldıkları belirtildi. Şüphelilerden S.A. ve M.A'nın Erbaa'da hurdacılık yaptığı, M.S.E'nin de elektrikçide çalıştığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber