Afyon-Ankara arası bir saat 15 dakikaya düşüyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhalesi yapılan Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin üç yıl içinde tamamlanmasıyla iki şehir arasındaki mesafenin bir saat 15 dakikaya düşeceği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında Afyonkarahisar'dan geçecek demir yolu hattı ve yapılacak istasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi.

Karaman, "Türkiye'de yüksek hızlı tren öncelikle Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir arasında çalışıyor. İstanbul-Eskişehir hattı da 2013'ün sonunda bitecektir. Geçen hafta sonunda da Bursa'da bir temel atma törenimiz oldu. Bugün burada bulunmamızın sebebi, Afyonkarahisar'da gerçekleştireceğimiz resmi temel atma töreninin yerinin belirlenmesi ve şantiyelerimizi ziyaret etmemizdir." dedi.

Karaman, Ankara-Afyon Yüksek Hızlı Tren Projesi tamamlandığında Ankara'ya bir saat 15 dakika içinde seyahat edilebileceğini belirterek, 2016 yılına kadar yaklaşık 15 ilin daha hızlı trenden faydalanacağını anlattı.

Süleyman Karaman, "Böylece Türkiye'nin yarısı tren kullanacak. Yaptığımız anketlerde hızlı trenle yolculuk eden çoğu kişide Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasında yerini aldığı görüşleri mevcut. Hızlı trenin sosyal hayatı da olumlu yönde etkilediğine de tanık olduk. Zaten dünyada 8, Avrupa'da 6. hızlı tren ülkesiyiz." diye konuştu.

"AFYONKARAHİSAR ANKARA'NIN BİR MAHALLESİ OLACAK"

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Afyonkarahisar'ın anayolların kesiştiği yerde olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde hızlı trenin temelinin atılmasıyla İzmir-Ankara yolunun ilk durağının Afyonkarahisar olacağını söyledi. Balkanlıoğlu, hızlı tren projesiyle Afyonkarahisar'ın ekonomik hayatının canlanacağını, turizm, ticari ve sosyal hayatın büyük ivme kazanacağını anlattı. Balkalıoğlu, "Afyonkarahisar, neredeyse Ankara'nın bir mahallesi haline gelecek. Afyonkarahisar'da evi olan Ankara'da çalışan veya okuyan öğrenciler ile Ankara'da evi olup Afyonkarahisar'da çalışan veya okuyan öğrenciler günü birlik gidip gelecekler. Bizim için ve Türkiye için bu çok önemli durumdur." dedi.

Daha sonra Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilerle TCDD gar binasına giden Süleyman Karaman, buradaki incelemelerinin ardından, Ankara-Afyon-İzmir hızlı tren birleşim yerindeki şantiyede incelemelerden bulunduktan sonra ilden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber