Boşuna isyan etmeyin kotalı ADSL kullanın

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik nedeniyle tepki alan Türk Telekom'un Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, limitsiz ADSL kullanımının Türkiye için çok cazip olmadığını savundu. Ekinalan, ?Yeni dönem ADSL tarifelerindeki amacımız kotalı kullanımı artırmak' dedi.

TÜRK Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, büyük tartışmalara yol açan hızlı internet bağlantısı, ADSL'in yeni dönem tarifeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, limitsiz ADSL kullanımının Türkiye için çok cazip olmadığını ve Telekom'un yeni dönem ADSL tarifelerindeki amacının kotalı (limitli) kullanımı artırmaya yönelik olduğunu söyledi. Türkiye geneline bakıldığında ADSL abonesi olmak isteyenlerin yüzde 90'lık bir bölümünü 3 GB kotalı kullanıcıların oluşturduğuna dikkat çeken Ekinalan, ?3 GB kota kullanan aboneden 29 milyon lira alıyoruz. Diğeri limitsiz kullanıyor şimdi kalkıp ondanda mı 29 milyon lira alalım. Kota olunca insanlara daha ucuza hizmet veriyoruz. ADSL tarifesinin hızını 512 Kbps'ye yükselterek kotalı 256 Kbps kullanıcılarına büyük bir şans tanıdık. İsyan etmek yerine hızını artırıp fiyatını değiştirmediğimiz 3 GB'lık ADSL'i kullansınlar' dedi.

6 GB LİMİTSİZ GİBİ:

?Hard Ware Mania' bilişim formu öncülüğünde mail zincirleri oluşturarak Türk Telekom'un yeni dönem ADSL kampanyasını eleştiri yağmuruna tutan yüzlerce mevcut ADSL kullanıcısına cevap veren Mehmet Ekinalan, ?Bugün Türkiye'de 6 GB kotalı ADSL çok büyük bir orandır hatta limitsiz ADSL tarifesi gibidir. Adam 6 GB'lık ADSL abonesi ama ayda sadece 1 GB'ını kullanıyor. Şimdi de kalkmış isyan ediyor. Eğer Sultan Ahmed'in önünde internet kafe açmayacaksan veya aynı apartmanda 10 kişi aynı ADSL kullanmayacaksan limitsiz ADSL aboneliğini seçmenin anlamı yok' dedi.

FİYATLAR DEĞİŞMEYECEK:

?Hard Ware Mania' bilişim formu öncülüğünde yazılan mesajlarda, dünya da uygulanan hızlı internet bağlantısı fiyat tarifelerinin Türkiye içinde geçerli olması isteniyordu. Bugün ADSL tarifelerinin Türkiye standartları için hálá kabul edilebilir olduğunu savunan Mehmet Ekinalan, ?Bizim tarifelerde uyguladığımız politika bir daha değişmez. Şu an neyse bundan sonrada o uygulanır' dedi.

HIZ 2 MMPS OLACAK:

ADSL'de bağlantı hızını bir yıl içerisinde 2 Mbps'lere yükseltmeyi ve ADSL'e yeni hizmetler kazandırmak için çalışmalara başlandığınada dikkat çeken Mehmet Ekinalan, bundan sonraki yatırımların Telekom'un özelleştirilmesinin tamamen bitmesiyle hız kazanacağını, belirtti. Ekinalan, ?İnternet bağlantı hızını 2 Mbps'lere kadar çıkaracağız. Ayrıca bundan sonra ADSL'de TV ve video gibi hizmetlerde sunacağız. Ancak şuan mevcut alt yapı bunun için yetersiz. Özelleştirme biter bitmez bütün sonurları çözeceğiz' dedi.

Bakana kızmayın ücreti biz bile bilmiyorduk

GEÇEN mart ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ADSL tarifeleriyle ilgili yaptığı açıklamada ?Limitsiz 512 Kbps ADSL kullanımının ücretini 99 YTL'den 49 YTL'ye düşüreceğiz' demesine değinen Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, ?Abonelerin ve yeni üye olacakların Ulaştırma Bakanına kızmaları anlamsız. O tarihte ADSL tarifelerinin ne olacağını biz bile bilmiyorduk. Sayın Yıldırım'ın ifadelerini daha sonra çarpıtarak kullandılar. Sayın Yıldırım, hizmetin mümkün olduğunca ucuz verilmesini istiyor. O zamanki açıklaması da buna dönük bir niyet ifadesidir. Ama dediğim gibi, mart ayından bugünün fiyatını biz de kestiremezdik' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber