Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL projesiyle internete hızlı erişimin yanında ucuzluk da sağlanacağını söyledi.

Haber Giriş : 12 Kasım 2003 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL projesiyle internete hızlı erişimin yanında ucuzluk da sağlanacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un özelleştirmesiyle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, internet konusunda da bilgi verdi. Yıldırım, ADSL projesiyle internete hızlı erişimin yanında ucuzluk da sağlanacağını söyledi. İkinci bir fiber optik kablo sistemiyle de 2 gigabit olan yurtdışı internet erişim kapasitesinin yaklaşık 500 kat artarak 1.2 terabit düzeyine yükseleceğini bildirdi

Telekom'un özelleştirme stratejisinin Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandığını belirterek, ''Kararımız şirketin hisselerinin yüzde 51 veya daha fazlasının blok halinde satılmasıdır'' dedi.

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekom'un en geç 31 Mayıs 2004 tarihine kadar blok satışı için ihaleye çıkılacağını ve satış sürecinin ihale komisyonu tarafından belirleneceğini kaydetti.

DAHA HIZLI VE UCUZ İNTERNET
Türk Telekom'dan geçen yıl 142 bin abone hizmet beklerken, bu yıl tüm taleplerin karşılandığını ifade eden Yıldırım, internetten aynı anda ses, görüntü ve data alınıp gönderilmesini içeren ADSL projesine değindi. Yıldırım, proje kapsamında bu yıl 60 bin port alındığını, gelecek yıl ise 200 bin port daha satın alınacağını, proje sayesinde hızlı internete erişimin yanında erişim ücretlerinde ciddi ucuzlamanın sağlanacağını belirtti.

Projeyi, ''tarihi bir adım'' diye niteleyen Yıldırım, uluslararası ikinci bir fiber optik kablo sistemi için de ihaleye çıkıldığını, bu projenin bitmesiyle halen 2 gigabit olan yurtdışı internet erişim kapasitesinin yaklaşık 500 kat artarak 1.2 terabit düzeyine yükseleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber