Dayak atan polislere terfi almama cezası verildi/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kağıthane Karakolu'nda 7 polisten feci şekilde dayak yiyen Hayati Demir, psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Demir, "Televizyonda olayı ilk kez izledim ve ağladım" dedi

GÖZLÜKLE HASTANEYE

Ağabeyi Fahrettin Demir'in temizlik malzemeleri satan dükkânında çalışan 31 yaşındaki Demir, olayın gerçekleştiği geceyi şöyle anlattı: "19 Haziran gecesi dükkânın önünde duruyordum. Polis kimlik kontrolü yapıyordu. Hapis cezamın olduğu gerekçesiyle beni götürdüler. Polis karakolda askeri bir suçtan firari olduğumu ve 10 ay hapis cezamın olduğunu ileri sürdü. Ben de 'askerlikten ileri derecede antisosyal kişilik bozukluğundan çürük raporu aldım' dedim. Polis GBT kayıtlarında bir problem olduğunu söyledim. Kâğıthane Sanayi Karakolu'na götürdüler. Mustafa adlı polis bana gıcık oldu. İnandıramadım. Bağırıp çağırmaya, vurmaya başladılar. Sabaha kadar da nezarette tuttular. Bana 'Şikâyetçi olma, yoksa senin hakkında polise mukavemetten işlem yaparız' dediler. Sonra sabahleyin beni Kâğıthane Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Götürürken gözlerimdeki morluklar görülmesin diye güneş gözlüğü taktırdılar. Burada birinin adı Mustafa olan iki polis, 'Polisten kaçarken düştüm' diye beyanda bulunacaksın dediler. Korkumdan öyle beyanda bulundum. Doktor da darp raporu değil, düşme raporu verdi."


Karakoldaki şiddetin tüyler ürpeten görüntüleri...


Ağabeyi olayı öğrenince hastaneye ikinci kez gittiğini belirten Demir sözlerine şöyle devam etti: "Tomografi çekip darp raporu verdiler. Ailem şikâyetçi oldu, ben de müşteki/mağdur sıfatıyla dosyada yer aldım. Polisler 'Eğer bizden şikâyetçi olursan biz de polise mukavemet etti der ve senden şikâyetçi oluruz' dediler. Nitekim olmuşlar da... Çıktıktan sonra 1.5 ay yürüyemedim, duymada problemler yaşadım. Üç ay sonra kendime geldim. Asıl ben onlardan davacı olmalıyken onlar benden davacı olmuşlar. Olur şey değil."

İKİ POLİS CEZA ALDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre dayak atılması olayına karışan 2 polise, 12 ay süreli terfi almama cezası verildi. Diğer 5 polis hakkında açılan idari soruşturma ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber