Yardım kömürlerini yolun ortasına boşaltıp gittiler

Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç ailelere yapılan yakacak yardımından oluşan kömürleri dağıtan kişiler vatandaşları şaşırttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veysi Paşa Mahallesi'nde yaşlı kadına teslim edilmesi gereken kömürler yol ortasına bırakılınca, 75 yaşındaki Atike Suyolcu taşıyamadığı kömürlerin başında nöbet tuttu.

Edinilen bilgiye göre; Aydın'da havaların soğuması nedeniyle, muhtaç durumdaki ailelere kömür yardımında bulunan Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sabah saatlerinde Veysi Paşa Mahallesi 1610 sokak üzerinde ikamet eden 75 yaşındaki Atike Suyolcu'nun kapısını çalıp yakacak yardımı getirdiklerini belirti. Kömür dağıtan kişilerin kömürleri yolun ortasına boşaltıp gidince ne yapacağını şaşırdığını belirten yaşlı kadın kömürleri yol ortasına bırakan görevlilere sitem etti. Eli kolu tutmadığı için yol ortasına boşaltılan kömür torbalarını taşıyamadığını ve yolun da kömür torbaları nedeniyle trafiğe kapandığını belirten Atike Suyolcu, ?Dağıtım yapan kişilere elimin kolumun tutmadığını ve oğlumun da çalışmaya gittiğini belirterek kömürlerin yol kenarına bırakılmasını istedim. Ancak yolun ortasına bırakıp gittiler. Taşımaya gücüm yetmiyor. Oğlum da çalışmaya gitti. Yolun ortasına bırakılan kömürler nedeniyle yol trafiğe de kapandı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Komşulara da yoldan geçemeyip geri dönenlere de mahcup oldum? diye konuştu.

Taşıyamadığı kömürlerin çalınmasından korktuğu için yol kenarında kömürlerin başında adeta nöbet tutan yaşlı kadın eşinin 7 yıl önce öldüğünü kendisinin de uzun süredir rahatsız olduğunu belirtti.

?SOSYAL YARDIMLAŞME VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA?

Yaşanan olayı doğru bulmadığını ve dağıtım yapanların hatası olduğunu belirten Aydın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik, ?Yılbaşına kadar yaklaşık 2 bin aileye kömür yardımında bulunuyoruz. Dağıtımı yapan görevlilerle görüştüm. Kömürleri Atike Teyze'nin komşuları taşıyacakmış. Bu nedenle oraya indirmişler. Ancak bu tür durumların yaşanmaması için dağıtımı yapanlarla görüşeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber