Kestiği 1 ağaca karşılık 50 fidan dikecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Silifke ilçesinde denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan 25 hükümlü, verilen ceza kapsamında 2 bin 378 kızılçam fidanı dikti.

İlçede çıkarıldıkları mahkemece fidan dikme yükümlülüğü alan kişiler, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 105/A maddesi gereğince, cezalarını denetimli serbestlik tedbiri uygulanması suretiyle yerine getiriyor.

Bu kapsamdaki mahkumlar, 2 bin 378 kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. Silifke-Gülnar, Silifke-Mut Karayolu arasındaki Seyit Ahmet Deresi mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikimine köylüler de katıldı.

Silifke denetimli serbestli memurları ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman muhafaza görevlileri nezaretinde fidan dikimini gerçekleştiren hükümlüler, mahkemenin vermiş olduğu bu uygulamadan memnun kaldıklarını belirtti.

Denetimli serbestlikten yararlanan 29 yaşındaki Hüseyin Tolu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanda izinsiz olarak ağaç kestiğini için ceza aldığını belirterek, ''Farklı cezalar da alabilirdik. Fakat en önemlisi de bu ceza oldu. Çünkü mahkeme 50 fidan dikme cezası verdi. Fidan dikmenin ve ağaç sevgisinin ne olduğunu şimdi anladık. Ceza evinde yatmaktansa fidan dikmek çok daha iyi. Hiç olmazsa gelecek nesillere bir şeyler bırakmış oluyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber