Kaçak gümeler alev alev

Avcılıkta yasak olmasına rağmen avcıların sıklıkla kullandığı gümeler Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince yakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılıkta yasak olmasına rağmen avcıların sıklıkla kullandığı gümeler Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince yakıldı. Son iki günde 25 kaçak gümenin ekipler tarafından imha edildiği bildirildi.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel yapmış olduğu açıklamada, "Şube Müdürlüğümüz ve Jandarmaya gelen kaçak güme avcılığı yapıldığına dair ihbarların değerlendirilmesi amacıyla İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince 26-27 Aralık tarihlerinde İlimiz Akyazı ilçesi Çatalköprü, Kavaklı Orman, Yenidoğan meralarında kaçak avlanma yapmak için kurulan 25 adet kaçak güme yakılarak imha edilmiştir" dedi.

Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde tespit edilen gümelerin imha edildiğini kaydeden Demirel, "Avcılarımızın, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda yeterli hassasiyeti göstererek gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmaları beklenmektedir. Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumalarını beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır" dedi.

Demirel, Kaçak Avcılık için kurulan gümelerin imha çalışmalarının aralıksız devam edileceğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber