ODTÜ'de yaşananları kınayan rektörü protesto ettiler

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin bazı öğrenci ve öğretim görevlileri, ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili ?kınama' yayınlayan kendi üniversite yönetimini protesto etti. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk yerli uydusu ?Göktürk-2'nin uzaya gönderimi için ODTÜ'de düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmasını protesto eden bazı marjinal gruplar, okulda olay çıkarmıştı. Çıkan olaylar sonrası 10 öğrenci gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Yaşanan bu olay, aralarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yönetiminin de bulunduğu 13 üniversite tarafından kınanmıştı.Kendi üniversite yönetiminin ODTÜ'yü kınamasını protesto eden bazı öğrenci ve öğretim görevlileri üniversitenin içinde eylem yaptıktan sonra mini bir açık oturum gerçekleştirdi. Hükümet ve üniversitelerinin rektörlüğü aleyhine slogan atan grup, okulunda duvarlarına ?Her yer ODTÜ, her yer direniş', ?Savaş çığırtkanı AKP üniversiteden defol' yazılı pankart astı.

Bazı öğretim görevlileri ve öğrenciler okul yönetiminin ODTÜ'yü kınamasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Öğretim üyesi Emre Zeytinoğlu şöyle konuştu: ?Bir sürü abuk subuk rektörle, farklı olmamıza rağmen imza atmak zorunda kaldık. Hiçbir farklılığınız kalmıyor. Bu kağıda imza atmak demek, sisteme dahil olmak demek. Ben bilmek istiyorum ki Yalçın Hoca bu işten rahatsız. Yalçın Hoca farklı düşündüğünü göstermesi için bir çıkış yapmak zorunda ama ben bu çıkışın ne olduğunu bilmiyorum.?

?Kınama' yazısı sebebiyle Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız'a kin tutmadığını aktaran Doç. Dr. Murat Cemal Yalçıntaş, ?Bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu ülkede farklı düşüncelerin var olmasını sağlayan varlık alanlarında bulunuyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber