Kocaoğlu: İnciraltı planları öngördüğümüz şekilde çıkarsa karşı durmayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan İnciraltı planına itirazlarının gerekçelerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaoğlu, Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin İnciraltı'nın kurtarılması için yaptığı özverili çalışmaların kamuoyu tarafından bilindiğini, meselenin planlama yetkisinin el değiştirmesinden sonra yaşandığını söyledi.

Başkanı Kocaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: ?Esas problem, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anlaştığımız planla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkan plan arasındaki farktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bu planlar yapılırken hangi amaçla ve niyetle olursa olsun gidip de müdahale edenler ve yönlendirmeye çalışanlar, küçük menfaatleri için planlarla oynayarak bu kentin önünü kesmektedir. İnciraltı planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin öngördüğü şekilde çıkarsa bizim buna karşı duruşumuz söz konusu olamaz. Bir bakanlıktan diğerine giderken, 'şurası da şöyle olsun' diyerek planlamanın özüne ve sağlık konseptine yönelik müdahaleler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na planın uygulanması ve amacından sapması konusundaki hassasiyetlerimiz ve sakıncalı gördüğümüz yönleri anlatmak için çalışmaya başladık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber