AÜ Tarih Topluluğu ODTÜ'deki olayları kınadı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tarih Topluluğu Başkanı Fatih Yüce, ODTÜ'de eylem yapan kişilerin, öğrenci kılığına girmiş, 'terörist gruplar' olduğunu iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüce, ODTÜ'de olay çıkaran grupları kınadı.

Fatih Yüce, Akdeniz Üniversitesi girişinde basın açıklaması yaptı. Uzaya gönderilen ilk yerli uydu ?Göktürk-2'ye atıfta bulunan Yüce, "Türkiye için oldukça önemli olan bir günün haklı gururun yaşanılması gerekirken, öğrenci kisvesine bürünen ve öğrencileri temsil ettiklerini iddia eden teröristvari gruplar tarafından ODTÜ'de menfur olaylar gerçekleştirilmiştir.? dedi.

Eylemlerdeki amacın, hak arayışı ve özgürlükten uzak olduğunu ifade eden Yüce, eylemlerin okullarda korku salıp, insanları yıldırma ve bazı grupları sindirerek üzerinde egemenlik kurma çalışması olduğunu savundu. Eylemleri gerçekleştiren kişilerin öğrencilikle alakası olmadığını vurgulayan Yüce, ?Bu tip kişiler ve oluşumlar şiddet yoluyla illegal oluşumlara mensup olan, öğrencilikle alakasız zevatlardır.? diye konuştu.

ODTÜ'de gerçekleşen olayları 'planlı bir anarşi' olarak niteleyen Yüce, ?Molotof kokteylinin okula alınması ve atılması, lastik yakılması, illegal örgütlerle bağlantılı kişilerin olaylarda yer alması bunun en bariz göstergesidir.? şeklinde konuştu. Yaşanan olayların kurum olarak ODTÜ'yü bağlamadığını dile getiren Yüce, olayları, gerçekleştiren kişilerle bağdaştırdı.

Öğrencilerin fikir ve eleştirilerini, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası sınırları içinde dile getirmesi gerektiğini kaydeden Yüce, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bu hususta, Akdeniz Üniversitesi Tarih Topluluğu olarak bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve onlara kol-kanat gerenleri şiddetle kınıyor, yaşanılanları marjinal ve illegal grupların maksatlı tavırları olarak görüyoruz.?

Yüce ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber