Ayda 60 bin çorba ve ekmek dağıtan belediye, eğitime de yatırım yapıyor

Samsun'un İlkadım Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrencilere ve sanayi sitelerinde çalışan işçilere her gün 2 bin kişiye ücretsiz çorba ve ekmek dağıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirilen hizmetle dikkatleri üzerine çeken belediye, eğitim yatırımlarına da devam ediyor.

Eğitimin daha güzel yarınların kapısını açacak tek anahtar olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, eğitime yapılan yatırımların geleceğine bırakılacak en güzel miras olduğunun altını çizdi. Karadeniz İlköğretim Okulu'nda okul idarecileri tarafından organize edilen sabah kahvaltısına katılan Başkan Genç, okul aile birliği ve öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Demirtaş, eğitime olan desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Eğitim, bir ülkede milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli bir etkendir. Ülke kalkınması, ancak eğitimde birlik sağlanması ile mümkündür.'' dedi.

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın en iyi imkanlarda eğitim görebilmesi için eğitim yuvalarının fiziki şartlarını güzelleştirdiklerini ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, ?Belediye olarak geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın eğitimini çok önemsiyoruz. İlçemizdeki okullarda okuyan yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi ve okullarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi amacıyla eğitime ciddi katkılar yaptık. Gayemiz, eğitimli bir nesli toplum hayatına kazandırarak ülkemizin müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine yükseltilmesidir.? diye konuştu

İlkadım Halk Ekmek Fabrikası'nın hizmete girmesiyle birlikte özlem duyduğu çorba ekmek dağıtımını hayata geçiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, öğrencilerin okullarına, çırakların ise sıcak bir çorba içmenin keyfi ile güne başladığını söyledi. Başkan Necattin Demirtaş, ?Üniversiteyi okuduğum 1975 ile 1980 yıllarında maddi anlamda çok sıkıntı yaşadım. Gelir düzeyi yüksek olan ailelerin çocukları dahi üniversitelerde sıkıntı yaşayabiliyor. Halk ekmek fabrikamız açılınca çorba ekmek dağıtma hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Arkadaşlarımızın çoğu sabah kahvaltı yapmadan derslere giriyor. Üniversite ve sanayide bu uygulamayı hayata geçirdik. Öğrencilerimiz çorba ekmeğe ilgi gösteriyor. Türkiye'de birçok projeye ilk adımı attık. Bu da onlardan birisi." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber