Tüketiciler Birliği'nden ADSL uygulamasına tepki.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, "Türk TELEKOM, yeni ADSL uygulamasıyla kamuoyunu yanıltma konusundaki sabıkasına bir yenisini daha ekledi" dedi.

Bol, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "49 YTL fiyatla 256 Kbps hızla hizmet veren tarifenin hızının 512 Kbps'ye çıkarılacağını ve bu hız artırımının tüketicilere abonelik ücretlerinde artış olarak yansımayacağını, bu değişiklikle hizmetin yüzde 100 ucuzluğa tekabül ettiğini" açıkladığını belirterek şunları kaydetti:

"Türk TELEKOM Genel Müdürü Mehmet Ekinalan gelen tepkiler üzerine 256 Kbps hızındaki eski tarifenin yeniden hizmete sunulabileceğini, son olarak da Ulaştırma Bakanı yeni tarifelerin kaldırılarak eski tarife sistemine geri dönüldüğünü açıkladı. Türk TELEKOM, yeni ADSL uygulamasıyla kamuoyunu yanıltma konusundaki sabıkasına bir yenisini daha eklemiş, üstelik ADSL hızı artımında yüzde 100 indirim olacağı yalanına bozacının şahidi sıfatıyla Ulaştırma Bakanını da ortak etmiştir.

Modası geçmiş kamu yaklaşımıyla önce zam yapıp eğer tepk gelmezse uygulamaya geçirilecek olan yeni tarifeler örgütlü tüketici duvarına çarpınca teker teker uygulamalarından çark ettiler. Örgütlü toplum sesini yükseltmemiş olsaydı Türk TELEKOM yıllara sari olarak Türkiye tüketicisinden yüzlerce trilyon haksız para kazanmış olacaktı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber