19 Mayıs üniversitesine AKP'den çifte kıskaç

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi de iki kanaldan mercek altına alındı. Kadrolaşma ve ihalelere yönelik 7 klasör ihbar geldiğini açıklayan TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu Başkanı AKP'li Cemal Yılmaz Demir, bu iddiaların incelenmesi için önce Sayıştay ve Çalışma Bakanlığı'nı, ardından Devlet Planlama Teşkilatı'nı (DPT) devreye soktu.

SENDİKA ENGELİ

?Amacımız kimseyi hırpalamak, intikam almak değil' diyen Demir, Sayıştay ve Çalışma Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, Türk-İş'e bağlı Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nun, ?Üniversite yönetimi, işçilerin Anayasa'dan doğan, dilediği sendikaya üye olma özgürlüğünü engelliyor, yetkisiz bir sendika ile (Devrimci Sağlık İş) protokol imzalayarak işyerinde Türk-İş'in örgütlenmesine engel oluyor' iddialarının incelenmesini istedi.

PROJEYİ SORDU

Demir, DPT'ye gönderdiği yazıda ise projede Kardiyoloji Merkezi olarak görülen binanın çocuk hastanesine çevrilmesinin uygun olup olmadığını sordu. Ayrıca, üniversite yönetiminin bilimsel yeterliliği olmayan eş-dost ve akrabalarını kadroya aldığı iddiaları için de YÖK ve üniversiteden bilgi istediğini söyledi

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber