Piyasadaki rekabet artarsa ADSL patlar

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızlı internet için atılmış en önemli adımlardan biri olan ADSL, yeni açıklanan tarifelerle gündemin birinci sırasına oturdu. Türk Telekom'un ucuzlama diye adlandırdığı yeni tarifeler, büyük bir kesim tarafından zam olarak algılandı. Tartışmaların odak noktasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, varolan değişikliklerin kullanıcıların büyük bir bölümüne indirim olarak yansıyacağını belirtti. Yıldırım, kotalı hatların özellikle Türkiye'nin internet çıkışının rahatlatılması için hayata geçirildiği yönünde açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin önde gelen servis sağlayıcılarından Superonline'ın Genel Müdürü Savaş Ünsal, yaşanan fiyat değişikliklerinin yanlış algılandığını belirtirken genel anlamda fiyat artışı yapılmadığı fikrine katıldığını belirtti: ?Superonline da şu anda Türk Telekom ile birlikte ADSL hizmeti vermektedir. Bizim ADSL abonelerimizden gelen rakamlara baktığımızda 256 kb hızla bağlanan kotalı kullanıcılar, toplamın yüzde 72'sini oluşturuyor. Mağduriyet söz konusu değil. Bence bakana teşekkür edilmesi lazım.?

Mevcut durum içinde Türk Telekom geçmişte, Superonline gibi servis sağlayıcılara belli sayıda ADSL bağlantı satma hakkı verdi. Rekabet kurallarının bu şekilde sağlanabileceği öngörüldü. Ancak bu, toptancı - perakendeci ilişkisinden öteye geçemedi. Savaş Ünsal, gerçek rekabetin sağlanabilmesi için şirketlerin Türk Telekom içinde yatırım yaparak, bakır tellerin arka tarafına yatırım yapması gerektiğini vurguluyor: ?Bu şekilde birbirinden yenilikçi, daha ucuz ve rekabetçi internet hizmeti tüm Türkiye'ye yayılacaktır. Türkiye'nin bilgi toplumu olması yolunda en önemli adımlar da ancak bu şekilde atılabilir.?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber