Gediz'de bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması için bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması için bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gediz Belediyesi ve Ezici Enerji A.Ş. işbirliği ile ilçede bitkisel atık yağların toplanarak ülke ekonomisine geri kazandırılması konusunda yapılan bilgilendirme toplantısına Ezici Enerji A.Ş. Firma Koordinatörü Ali Acargil, mahalle muhtarları, lokanta, fastfood ve gıda üretimi yapan diğer esnaflar, özel yurt sorumluları, okul müdürleri, öğretmenler, Belediye Zabıta Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıya katılanlara, Ezici Enerji A.Ş. Firma Koordinatörü Ali Acargil tarafından bitkisel atık yağların toplanması ve işleyiş hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen sunumda, bitkisel atık yağların toplanmasının başta çevre kirliliğinin önlenmesi olmak üzere ekonomiye geri kazanımı ve ekonomiye katkıları konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Sunumun ardından bir vatandaşın bitkisel atık yağları ekonomiye kazandırmak için kendilerinin nasıl yol izleyeceği sorusuna cevaben Firma Yetkilisi; "Firmamız belirlenen noktalara atık yağ bidonları bırakacaktır. Bu noktalar okullar, camiler, apartmanların müşterek alanları, bitkisel atık yağ çıkan iş yerleri gibi alanlar olacak ve halkımızın bu noktalardaki bidonlar içerisine evinde, iş yerinde atık hale gelen bitkisel yağları pet şişeler içerisinde bırakabilecek. Firmamız 5 günlük periyotlar halinde toplama noktalarına bırakılan yağları toplayacak.

Bitkisel atık yağların toplanmasındaki amacımız temiz su, temiz toprak, temiz çevre ve gelecek nesillere daha temiz ülke miras bırakmaktır" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da, "Hükümetimiz tarafından geri kazanım noktasında uygulamalara önem verilmektedir. Bu bakımdan belediyemiz geri dönüşüm konularında bakanlık onaylı firmalarla işbirliği yapmaktadır.

Ezici Enerji firması ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde ilçemizdeki bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması için çalışma yapılacaktır.

İlçemizde belirlenen noktalara konuların bitkisel atık yağ toplama bidonları içerisine halkımız tarafından bırakılan atık yağlar firma tarafından toplanarak işlenecek ve ekonomiye geri kazandırılacaktır. Bitkisel atık yağların toplanması büyük önem arz etmektedir.

Geri kazanımda 350 bin ton bitkisel atık yağ toplandığı takdirde ülkemiz 4 milyar lira gelir elde edecek ve bu tutar kadar dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Bu kazanç kişi başına düşen milli gelirin artması demektir.

Bu bakımdan halkımızın bu konuya hassasiyetle yaklaşacağına olan inancım sonsuzdur" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber