Başbakan: O çocuklar okuldan uzaklaştırılmalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan TRT'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'ODTÜ YÖNETİMİNİN ACZİYETİ VAR'

Bir soru üzerine ODTÜ'de yaşanan olaylara ve üniversite rektörüyle dün yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan şunları kaydetti:

"Ortada bir olay var. Kampüste çıkan yangın var, demir leblebilerin fırlatıldığı, molotofların kullanıldığı olaylar var. Sürekli olarak eleştirilen ise polis. Oraya polisi çağıran üniversite yönetimi. Polis oraya gitmek zorunda. Orada önemli bir olay var, yerli uydumuzu Uzay'a fırlatıyoruz.

Bizim ODTÜ ve öğrencilerle problemimiz yok, Problem buradaki yönetimin sakat zihniyeti iledir. Yani burada yönetimde bir acziyet var, acziyetini kabul edeceksin.

Eğer öğrencilerinin içerisinde orada faşizan baskı uygulayan öğrenciler varsa, okulu terörize eden gruplar varsa, bu öğrencilere karşı elinde disiplin kuralları var bunları uygulaması lazım. Önce bir hafta uzaklaştırır, tekrar mı yaptı 15 gün olmadı mı tamamen uzaklaştırır.

Bunları başkalarına yaptılar, çok açık net söylüyorum. Başörtülü kızlarımıza yaptılar bunları. Okullardan uzaklaştırdılar başörtüsü taktıkları için. Şimdi bunlar terör estiriyor, hatta hatta daha ileri gideceğim bazı akademisyenler oradaki eylemlere katılmayan akademisyenlerin üzerinde baskı uyguluyorlar.



İtfaiye aracı neden geldi diyorlar, okul yanıyordu. Bu olayları bilim adına savunanları anlayamıyorum. Hocaların tavırlarını çok net ortaya koymalarını beklerdim. Benim hocalarım bana bunlar öğretmedi. Demek ki böyle bazı hocalar var.

Olaylar nedeniyle Göktürk-2 gündeme gelmedi. Yazıktır günahtır. 120 milyonluk bir yatırımdır bu. Bu dev yatırımı ben isterdim ki öğrenciler, 'bize öyle büyük bir salon verin ki biz de bunu canlı izleyelim' bunu beklerdim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber