Müdür yardımcısı ve öğretmenin darp edildiği iddiası

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi, müdür yardımcısı ve öğretmenin bir veli tarafından darp edildiği iddia ederek olaya tepki gösterdi.

Haber Giriş : 29 Aralık 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi, müdür yardımcısı ve öğretmenin bir veli tarafından darp edildiği iddia ederek olaya tepki gösterdi.

Şube Başkanı Necmeddin Ellibin, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerin ve idarecilerin kendilerine teslim edilen öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Barbaros Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı ile öğretmenin bir velinin saldırısına maruz kaldığını belirten Ellibin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin değişik yerlerinde zaman zaman öğretmenlerimize ve eğitim personeline karşı silahlı, bıçaklı ve darp şeklinde saldırılar olmaktadır. Bu saldırılar bizleri üzmektedir. Son olarak Tarsus'ta bir okulumuzda 2 eğitimciye karşı bir öğrenci velisi tarafından saldırı olmuştur. Öğretmenler bir ülkenin geleceğidir. Yeni nesilleri yetiştiren önemli ve kutsal bir görevi ifa etmektedirler. Bu görevlerini yaparken öğrencilere karşı bir anne, bir baba gibi davranmakta, onları hayata hazırlamaktadır. Ne yazık ki öğretmenlere yapılan saldırlar bizleri üzmektedir. Bu tür olayları kınarken, yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istiyoruz."

Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

A.A

Tarsus'ta öğretmenlere yapılan saldırılar kınandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir velinin öğretmeni darp etmesi eğitim camiası tarafından kınandı. Yarenlik alanında birleşen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Aktif Eğitim Sen ve Eğitim İş Tarsus şubelerine bağlı üyeler ortak basın açıklaması yaparak öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı.

Bütün eğitimciler adına basın bildirisini okuyan Eğitim Bir Sen Tarsus Şube Başkanı İlyas Tan, Barbaros Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı ile öğretmenin bir velinin saldırısına maruz kaldığını belirten Tan, "Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Hemen her gün, öğretmenlere yönelik ilgili haberler basına yansımakta ve hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizin birçok eğitim kurumunda yaşanan saldırılar hafızalarımızda tazeliğini korurken, şiddet yine Tarsus'ta karşımıza çıkmıştır. Çarşamba günü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı ve öğretmenimiz öğrenci yakınlarının saldırısına uğramış, darp edilmişlerdir. Yine üzülerek söylüyorum ki, bu saldırılar ilk değildir. Çalışanlarına bakmayan bakanlar olduğu sürece de son olmayacak gibi görünmektedir. Yaşanan bu saldırıların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönetenlerdir. O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek etkisizleştirerek, değersizleştirerek, bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır." dedi.

Tan, eğitim sendikaları olarak emekçilere yönelen bu şiddeti kınadıklarını ve şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından eğitimciler çeşitli slogan attı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

AYHAN KIZILELMA-CHN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber