Ağaç kesen köylüler cezalarını ormana fidan dikerek ödedi

Sakarya'da devlet ormanından ağaç kesikleri iddiasıyla yargılanan 4 köylü, cezalarını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında devlet ormanına fidan dikerek ödedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı'nda devlet ormanından ağaç kestikleri gerekçesiyle yargılanan 4 köylüye 1 ay 7 gün ile 10 ay arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi. Sanıklar hakkında duruşmalardaki tutum ve davranışları göz önüne alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu uyarınca 5 yıl denetim süresine tabi tutulacak sanıklara, devlet ormanlarına fidan dikmeleri yönünde denetimli serbestlik tedbirinin uygulanması kararlaştırıldı.

Dört köylü, cezası kapsamında Sakarya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri gözetiminde devlet ormanlarına 300 adet meşe fidanı dikti. Devlet ormanından yakacak nitelikte orman envali kestiği iddiasıyla ceza alan M.D. isimli kadın, verilen cezanın kendisine ders olduğunu belirterek; "Komşulara uydum, komşularla beraber ormana gittim. Komşular odun yapıyordu. Ben de oturdum yolun kenarına 'hava alayım' dedim. Sonra memurlar geldi. Kendimi ifade edemedim. Bu cezayı gerekli gördüler. '50 tane fidan dikeceksin' dediler. Cezaevine girmektense fidan dikmek daha iyi. Bana da bir ders olsun. Devletin bu uygulamasından memnunum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber