Kız yetiştirme yurdu öğrencilerinden ağlatan şiir dinletisi

Balıkesir Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, "Gül'e Dair" isimli bir şiir dinletisi düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 11 kız öğrencinin okuduğu şiirler ayakta alkışlandı. Sezai Karakoç'un "Ey Sevgili" isimli şiiri sırasında salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. Programa şair Nurullah Genç ise telefonla katıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencilerinin de destek verdiği şiir dinletisi, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol, hayırsever Halil Kasapoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Yalım, artık yetiştirme yurtları, sevgi ve çocuk evlerinde Türkiye'nin örnek insanlarının yetiştiğini belirterek, "Buralarda büyük sanatçılar, başarılı insanlar yetişecek. Çocuklarımızın her biri sanat ve sporla uğraşıyor. Okul başarıları her geçen gün artıyor. Spor ve farklı alanlarda Türkiye dereceleri var. Gençlerimizi tebrik ediyorum, yolları açık olsun." dedi.

'ALLAH BİZE 80 EVLAT VERDİ'

Önceki hafta trafik kazasında hayatını kaybeden hayırsever Fatma Aliye Kasapoğlu'nun eşi Halil Kasapoğlu'nun konuşması da öğrencileri ağlattı. Merhume eşiyle 1956 yılında evlendiğini anlatan Kasapoğlu, "Tam 56 yıl cennette yaşar gibi yaşadık. Allah bize evlat vermedi fakat o Allah, sonunda bize 80 evlat verdi. Eşimi, 19 Aralık 2012 tarihinde elim bir trafik kazasında kaybettim. Allah bana nasıl sabır verecek derken bu akşam kızlarımızın programını izleyince teselli buldum. Eşim adına yeni eserler yapmak için Allah'tan biraz daha ömür istiyorum. Hepinize Allah'tan güzel bir dünya, güzel bir ömür diliyorum." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Şahin ise büyük bir aile olduklarını belirterek, "Kalplerimiz çok büyük, hepinize yer var. Programı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl sayın valimizin eşlerinin himayesinde, 'Gönül Elçileri' isimli bir projeyi başlatıyoruz. Bu proje kapsamında sayın hanımefendi, çeşitli zamanlarda sizlerle biraraya gelecek." dedi.

Şiir dinletisinde ilk olarak halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Daha sonra öğrencilerden Harika Balcı, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" isimli şiirini okudu. Fadime Çamlıca'nın Necip Fazıl Kısakürek'in "Utansın" şiiri de ayakta alkışlandı. Burcu Zeyrek'in okuduğu, Sezai Karakoç'un "Ey Sevgili" isimli şiiri, salondakileri duygulandırdı. Öğrenciler, programın sonunda İstiklâl Marşı'nın tamamını okudu. Daha sonra protokol üyeleri, öğrencilere altın hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber