İzmir'in üniversiteleri EXPO 2020 için seferber oldu

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ?Üniversitelerimiz, İzmir'in EXPO sürecine büyük katkı sağlıyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Üniversiteleri Platformu toplantısı yapıldı. Toplantıda şehrin EXPO 2020 adaylık süreci hakkındaki üniversitelerin bilim, iletişim ve lobi çalışmaları görüşüldü. Tepekule Kongre Merkezi'ndeki toplantıya Vali Kıraç, İzmir'de faaliyet gösteren üniversitelerin rektörleri ve yöneticileri katıldı. Adaylık süreciyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Kıraç, EXPO'nun ilham kaynağının bilim, teknoloji ve iletişim olduğunu, üniversitelerin bu sürecin her aşamasında yer aldığını söyledi. İzmir'in dokuz üniversitesiyle EXPO'ya evsahipliği yapabilecek en yüksek potansiyelli şehir olduğunu belirten Kıraç, ?EXPO 2020 hedefimiz, bir devlet projesidir. İzmir, bunu gerçekleştirmekle görevli millî takımıdır. Kentlilik bilinci yüksek, EXPO'yu en iyi bilen bir şehiriz. Üniversitelerimiz, belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurumlarımız, bütün şehir buna inanmışız, bunun için çalışıyoruz. Süreç başarıyla ve öngörüldüğü, planlandığı şekilde işliyor.? diye konuştu.

?ÜNİVERSİTESİZ EXPO OLMAZ'

Üniversitelerin hem kendi içinde hem de aralarında İzmir'in EXPO sürecine destek sağlamak amacıyla çalıştığını belirten Vali Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bilim, iletişim ve lobi çalışmalarımızda üniversitelerimizden daha çok yararlanacağız. Önümüzdeki süreç böyle işleyecek. Ağustos-Eylül 2013 tarihlerinde BIE üyesi 160 ülkenin delegelerine evsahipliği yapacağız. Farklı dillerden ve kültürlerden konuklarımıza hep birlikte rehberlik edeceğiz. EXPO'ya dair her adımda üniversitelerimiz sorumluluk üstleniyor. İzmir'deki üniversiteler, kendi bünyelerinde EXPO takımları kurdu. Bir akademisyen ve bir öğrenciden oluşan 18 kişilik çalışma grubu, EXPO 2020 İzmir İletişim Ekibi'yle koordineli çalışıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber