Emniyet Müdürü Deveci: PKK Marksist Leninist bir örgüt, Kürtleri istismar ediyor

Şanlıurfa Suruç ilçe Emniyet Müdürü Şahin Deveci, terör örgütü PKK'nın, Marksist, Leninist Darvinist bir yapılanma olduğunu, İslami kavramları kullanarak Müslüman Kürtleri istismar ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Bilinçli Toplum Güvenli Suruç' projesi adı altında Suruç'ta bulunan muhtar, esnaf ve halka bir seminer verdi. Suruç öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere yoğun bir katılım oldu.

Seminerde konuşma yapan Suruç İlçe Emniyet Müdürü Şahin Deveci, terör örgütü PKK'nın hem ülkenin hem de bölgenin kalkınmasına yönelik en önemli sorunların başında geldiğini belirterek, "1984'den beri terör ile mücadele eden Türkiye bu konuda Laboratuvar bir ülke konumunda. Asya-Avrupa ve Ortadoğu üçgeninde bir köprü vazifesi gören ülkemiz terör ile hedef tahtasına konulmak isteniyor. Çünkü Osmanlı Devleti'nin geçmişte dini, tarihi ve kültürel bağları ile ikili ilişkileri iyi yürüttüğü bölgede Türkiye, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile hedef bir devlet konumunda görülüyor.'' dedi.

Marksist, Leninist ve Darvinist bir felsefenin asla dini kabul etmediğini ve dini yok saydığını belirten Emniyet Müdürü Deveci, "Bölge insanımız kendi inançlarını serbest yaşamada hürdür. Ancak, terör örgütü PKK, dini kavram ve literatürü kullanarak halkımızı kandırıyor. Neden? Çünkü kendisi Marksist Leninist. Muhafazakâr olan bölge halkını kendi safına çekmek için İslami kavramlar kullanıyor. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet veda hutbesinde,'' Acemin Araba, Arab'ın Aceme üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.'' diye buyuruyor. Ebu Cehil'in Arap olmasının bizim dini inançlarımız açısından hiçbir önemi yoksa PKK'nın Kürtçülüğü savunması bu manada hiçbir önem taşımaz. Çünkü iddia ettiği şey bizim toplumumuzun kültürü ile bağdaşan bir şey değil. ''şeklinde konuştu.

Geçenlerde dağda askerlerle girdiği bir çatışma sonrası öldürülen 17 yaşındaki bir genç kız teröristin Suruç'a getirilerek cenazesinin defnedildiğini hatırlatan Deveci şöyle konuştu: "Bu genç kıza terörist demek istemiyoruz. Çünkü okuldan kandırılıp dağa götürülürken henüz 15 yaşındaydı."

Bölgede PKK baskısı tehdidi ve şantajı ile sık sık kepenk kapattırılma konusuna da değinen Deveci, bugün kepenk kapatma ile devam eden sürecin yarın PKK'nın 'çocuğunu ver bize dağa göndereceğiz. Öteki gün bize haraç ver' gibi ardı arkası kesilmeyen isteklerinin olacağını söyledi. Deveci, bunun önüne ancak topyekûn bir devlet-millet mücadelesi ile geçilebileceğini belirtti.

Seminerin ardından öğretmenevi önünde toplanan esnaf ve muhtarlar, Suruç Emniyeti ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber