Erdoğan: Terör örgütü silahları gömsün, varsa kalbiyle fikriyle konuşsun/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'dan bölge insanı ve BDP'ye açık çağrıda bulundu.

Erdoğan, "Artık şiddet sussun, siyaset konuşsun. Artık silahlar sussun, fikirler, düşünceler konuşsun. Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, eğer varsa fikriyle konuşsun." dedi.

Şanlıurfa'da 36 tesisin açılışı için katıldığı törende konuşan Erdoğan, terör örgütünün güvenlik güçlerine uyguladığı şiddetin haklı gerekçesinin olmadığını söyledi. Bölge insanı ve BDP'ye açık çağrıda bulunduğunu dile getiren Erdoğan,"Artık şiddet sussun. Artık siyaset konuşsun. artık silahlar sussun, fikirler düşünceler konuşsun. Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa, kalbiyle yüreğiyle, eğer varsa fikriyle konuşsun. Bizim askerimize, polisimize, bu bölgenin insanlarına karşı tetik çeken bir örgüt hiçbir hakkın savunucusu olamaz." diye konuştu.

Türk, Kürt, Arap, Zaza, Roman, Boşnak bütün vatandaşlara hizmet götürdüklerini, daha iyisini de götüreceklerini kaydeden Erdoğan, Büyükşehir Yasası'na da değindi. Şanlıurfa'nın da büyükşehir olduğunu hatırlatan Erdoğan, anamuhalefetin yasayla ilgili tepkilerini hatırlattı. Partilerin hepsinin büyükşehir çalışmalarına karşı çıktığının altını çizen Erdoğan, bu işin içinden geldiğini anımsattı. Mülki sınırların şehrin tamamına aynı hizmetin gitmesi için büyükşehir sınırları yapıldığını anlatan bunun ilk uygulamasını İstanbul'da ve Kocaeli'de yaptıklarını, başarılı netice aldıklarını ifade etti. Şimdi 16 tane büyükşehir belediyesine 13 tane de ilave edildiğini belirten Erdoğan, sayının 29'a çıktığını, bunun da Türkiye'nin yüzde 85'ine bu anlayışla hizmet verecekleri anlamına geldiğini ifade etti. Köy ve mezraların eskisi gibi kalmayacağını aktaran Erdoğan, Şanlıurfa'nın da 2014'ten sonra 5 yıl içinde daha başka bir Şanlıurfa olacağının altını çizdi. Hizmet gitmeyen köyler ve ilçelerin daha fazla ayağa kalkacağını savunan Erdoğan, çöplerin nehir kenarlarında depolanmayacağını vurguladı.

GAP Projesi'nin burada farklı bir noktaya geldiğinin de altını çizen Erdoğan, 30 Eylül'de yaptığı 'beyaz sayfa' çağrısını yineledi. 'Gelin beyaz sayfa açalım' diyen Erdoğan, bütün etnik kökenlere çağrı yaparak, şöyle konuştu: "Bu beyaz sayfa kardeşlik sayfası olsun. Kardeşliğimizi daha da yüceltelim. Mevcut sorunların üzerine beraber gidelim. Sorunları beraber çözelim dedik. Şanlıurfa'dan yineliyorum. Bölgedeki kardeşim, bu terör örgütüyle, örgütün yedeğinde siyaset yapan partiyle arana duvarı çek. Kardeşlerimizin sömürülmesine müsaade etme. Bu ülkeye, bu millete kasteden terör örgütüyle aranıza mesafe koyun. Hiçbir ortak değeri, inancı yok. Maneviyat denilen bir şey yok bunlarda. İnanıyorum ki bu mesafe konulduğunda biz de süratle mesafe alırız. 15-16 yaşında çocukları, kızları dağa götüren, onlara zulmeden, onları ölüm robotuna çevirenlerle aramıza duvar koyalım. Bizim derdimiz bu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber