Yılbaşı için ağaç kesilmesin diye fidan dağıttılar

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliği ve Fethiye Belediyesi, "Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Ağaç Dikerek Girelim" sloganıyla fıstık çamı fidanı dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşı için ağaç kesiminin önüne geçmek amacıyla Muğla'nın Fethiye ilçesinde fidan dağıtım kampanyası başlatıldı. Belediye binası önündeki kampanyayla yeni yıla ağaç keserek değil, ağaç dikerek girilmesi önerisinde bulunuldu.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği kampanyayla ilgili açıklama yapan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, 2 bin adet fıstık çamı fidanı dağıtılacağını söyledi. Zorlu, "Bu fikri TEMA Vakfı verdi, bize de mantıklı geldi." dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş ise Fethiye'yi daha yeşil bir ilçe yapmak için çalışmalara ara vermeden devam etiklerini belirtti. Yeşillendirme konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin 2014 yılına kadar yeşil alanları iki katına çıkarmak olduğunu dile getiren Talaş, "Fethiye'de kişi başına yeşil alan miktarını, 2014 yılına kadar dünya standartına çıkarma sözü veriyoruz. Bugün de yeni yıl öncesi çok keyifli bir gün, çünkü vatandaşlarımıza fidan dağıtarak yeşillendirme çalışmalarına katılmaları konusunda öncülük yapmış oluyoruz.? şeklinde konuştu. Her sene TEMA'ya 20 bin fidan desteğinde bulunulduğunu belirten Vakıf Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli de vatandaşlara yeni yıla girerken ağaç kesmek yerine ağaç dikme çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber