Akdağ: 20 civarında eğitim ve araştırma hastanesi kuracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Belli bir planlama dahilinde, yaklaşık 20 civarında bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuracağız" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Halkla Bütünleşme Toplantısı"na katılan Akdağ, Ankara, İstanbul ve İzmir'e diğer illerden çok sayıda hasta akını olduğunu anımsattı.

Söz konusu durumu ortadan kaldırmak için bölge eğitim ve araştırma hastaneleri kurduklarını belirten Akdağ, "Biliyorsunuz eğitim ve araştırma hastanelerimiz üç büyük ilimizde yerleşmiş durumdadır. Bunların sayısını artırıyoruz. Doğu Anadolu'da Erzurum, Elazığ ve Van'da, Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır'da, Karadeniz'de Trabzon'da, Orta Anadolu'da Kayseri ve Konya'da bölge eğitim ve araştırma hastanesi kuruyoruz" dedi.

Bölge eğitim ve araştırma hastanelerinin kurulması kararını almanın yetmediğini, özellikle bu hastanelerde çalışacak klinik şef ve şef yardımcılarına ihtiyaçlarının olduğunu belirten Akdağ, yeni çıkan bir kanun uyarınca klinik şefi ve şef yardımcısı istihdamına önümüzdeki aylarda devam edileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber