Bilgin: Kangal Termik'te çalışanlar mağdur olmayacak

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, özelleştirme programında olan Kangal Termik Santrali'nde çalışanların mağdur olmayacaklarını ve herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilmi Bilgin, yaptığı açıklamada, özelleştirilmesi düşünülen Kangal Termik Santrali'nde çalışanların bir hak kaybı yaşamayacağının sözünü verdi.

Konuyla ilgili Kangal'da tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendiğini ve bu davranışı takdir ettiğini kaydeden Bilgin, "Kangallılar bir araya geldi, seslerini ilgili yerlere duyurmak için demokratik haklarını kullanarak eylemlerini yaptılar. Ben bu noktada tüm Kangallılara ve eyleme katılanlara teşekkür ediyorum. Kangal burada Kangal için bir araya gelinebileceğini gösterdi. Bu organizasyonun devamında da Ankara'ya gelen heyetle birlikte Sayın Bakanımızla görüştük. Kangallıların haklı bir talebi vardı; 'Biz neden en önce özelleştiriliyoruz.' Bunu Sayın Bakanımıza ve ilgili bakanlarımıza ilettik. İki talebimiz oldu; birincisi özelleştirme ertelensin, ikincisi de özelleştirme olacaksa orada çalışanların hak kaybı olmasın. Sendikanın Sivas'ın menfaatine olan, orada çalışanların menfaatine olan her talebi ilgili yerlere iletildi ve destek gördü.? şeklinde konuştu.

"HAK KAYBI OLMAYACAK"

Kangal Termik Santrali'ni gözden çıkarmış bir iktidar olmadıklarına işaret eden Hilmi Bilgin, ?Geçen haftalarda termik santrale kamu personeli alındı. Düşünün ki özelleştirilen bir kurum var ama devlet oraya personel alıyor. Bu ne demek, biz oraya önem veriyoruz. Orada çalışanlar rahat olsun, hak kayıpları olmayacak, Kangal'ın da bir sıkıntısı olmayacak.? diye konuştu.

"TÜDEMSAŞ YENİDEN YAPILANACAK"

Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen TÜDEMSAŞ'ı yeniden yapılandırıp, piyasadaki teknoloji şartlarını takip edecek hale getireceklerini ifade eden Bilgin, TÜDEMSAŞ'ı demiryollarının ihtiyacını karşılayan bir kurum haline getireceklerini ifade etti. Bilgin, "TÜDEMSAŞ'ı, Sivas'ın ve ülkenin parlayan yıldızı haline getireceğiz. TÜDEMSAŞ'ın Sivas'ta bir yan sanayi oluşturarak özel sektöre de destek vermesini istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber