Kulağına kar suyu kaçan hamsi yok satıyor

Havaların soğuması nedeniyle lezzetlenen hamsi semt pazarlarında yok satıyor. Kilogramı 5 TL'den satılan hamsi en çok tercih edilen balıkların başını çekiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamsinin lezzetinin git gide yayıldığını söyleyen Çorlu Balıkçısı sahibi İsmail Çelik; ?Deniz suyu sıcaklığı düştü hamsi daha da lezzetlendi? dedi.

Karadeniz ve Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığının düşmesi nedeniyle lezzetlendiği öne sürülen hamsi balığı Çorlu'daki semt pazarlarında adeta yok satıyor. Bir gün çok bol, bir gün ise hiç olmayan hamsi balığı, şu sıralar sezonun en lezzetli balığı arasında ilk sırayı çekiyor. Çorlu Balıkçısı tezgahlarında yaklaşık 15 çeşit balık bulunurken ?En Lezzetlisi hamsi balığı' diye satış yapılıyor.

Kurulan Salı Pazarı'nda tezgah açan Çorlu Balıkçısı sahibi İsmail Çelik; ?Şu sıralar deniz soğuduğu için hamsi balığı da lezzetlendi. Bu lezzette herkes tarafından öğrenilmeye başlandı. Hamsinin lezzetini duyan geliyor, komşusunun, eşinin dostunun tavsiyesi üzerine gelip hamsi balığı alan var. Özellikle Marmara ve Karadeniz hamsisi soğukla birlikte lezzetleniyor? dedi.

Salı Pazarı'nda tezgahları süsleyen balık fiyatları ise şöyle, Hamsi 5 TL, çinekop 7 TL, sarıkanat 10 TL, barbun 10 TL, mırlan mezgit 15 TL, çipura ve levrek (tane) 6 TL, somon (tane) 10 TL, Norveç somun balığı 20 TL'den satışa sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber