Konut almanın tam zamanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konut kredisindeki faiz oranı yüzde 0.79-0.81 seviyesine inmesi, sektörü de canlandırdı. Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Beluk, "Konut almanın şimdi tam sırası" çağrısında bulundu.

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki indirim yarışı devam ediyor. Aralık ayının ikinci haftasında 8 bankadan daha indirim haberi geldi. Buna göre; Abank, Akbank, DD Mortgage, Denizbak, HSBC, ING Bank, Kuveyt Türk ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını 0.03-0.25 puan aralığında indirdi. Bankaların konut kredisindeki faiz oranı yüzde 0.79-0.81 seviyesine gerilemesi, inşaat sektörünü de hareketlendirdi. İnşaat firmaları yeni kampanyaları ardı ardına açıklamaya başladı.

Sektördeki gelişmeleri değerlendiren Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beluk, bankaların faiz oranında önümüzdeki süreçte bir indirime daha gitmesi beklentisi içinde olduklarını, bunun da konut alımını daha cazip hale getirdiğini vurguladı. Beluk, artan talebe bağlı olarak firmaların da daha nitelikli ve kaliteli konutlar ortaya koyduğunu, Erciyes İnşaat olarak da kendilerinin modern ve yaşanabilir konutlar inşa ederken, gelecekteki teknolojinin bugünkü uygulayıcısı olma misyonunu yerine getirdiklerini anlattı.

"FAİZ ORANLARI TARİHİNİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE"

Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Beluk da, konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesinin sevindirici bir gelişme olmasının yanında sektördeki kıpırdanmayı daha da ileri noktaya taşıyacağını düşündüğünü belirtti. Beluk, "Önceki yıllarda yüzde 1.10 ve üzerinde olan faiz oranlarının, bugün yüzde 0.79 ve hatta yüzde 0.76'a kadar gerilmesi çok önemli. Şu anda faiz oranları bir bakıma tarihinin en düşük seviyelerinde diyebiliriz. Bize de göre konut almanın tam zamanı" dedi.

Konut kredisindeki faiz oranlarının düşmesine bağlı olarak, konut fiyatlarında da artış yaşanacağı beklentisini de değerlendiren Beluk, konutta fiyatların çok ciddi artışlar göstereceğine inanmadığını dile getirdi.

Ferhat Beluk, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Müteahhitler açısından söylüyorum; ?Faiz oranları düştü, nasıl olsa konutlar satılacak' diye düşünüp, fiyatları arttırmak doğru bir yaklaşım değil, olamaz da. Böylesi bir yaklaşım sektöre de zarar verir. Elindeki malın fiyatı sabitken, faiz oranlarının düşmesi müteahhidin de çıkarına. Bitmiş hazır dairesini anında satıp, yeni yatırımlarını da hayata geçirebilir. Daire fiyatını yükselten müteahhit kendisini kaybeder."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber