Turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında trafik güvenliği tartışıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı, turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında trafik güvenliğini masaya yatırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler ile sektör temsilcilerinin bir araya gelerek, turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi için, yapılabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ve çözüm önerileri üretilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonunun (TOFED) katkısı ile Ankara'da "Turizm ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığında Trafik Güvenliği Çalıştayı" düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın açılışını yaptığı çalıştaya, 44 farklı kurum, kuruluş, özel sektör ve üniversitelerden 120 kişi katıldı. Çalıştayda dört farklı oturumda, "Eğitim, Araç Güvenliği (Teknik), Trafik Güvenliğine Yönelik Sektörel Sorunlar, Denetim" konu başlıkları altında ilgililer tarafından alınması gereken tedbirler, söz konusu araçları kullananlara yönelik eğitimler, araç güvenliği konusunda alınabilecek önlemler ve denetim stratejileri tartışıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber