2 bin 700 rakımlı yaylada kayak keyfi

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ardından 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi cıvıl cıvıl oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ardından 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi 3 hafta önce hizmet vermeye başladı. Kayak takımlarını alan vatandaşlar ise soluğu kayak merkezinde alıyor. Küçük-büyük herkes kayak tesisine akın ediyor. Kayak sporuyla yeni tanışanlar ise kayabilmek için zor anlar yaşadı.

Kar yağışı ile birlikte Hakkari'de en gözde eğlence, kayak oldu. Hafta sonunu değerlendirmek isteyenler, kayak takımlarını alarak Durankaya beldesinin 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesislerine akın ediyor. Kimileri kendi olanaklarıyla yaptığı kızaklarla kimileri ise kayak takımları kiralayarak kaymanın keyfini yaşıyor. Karın yağmasıyla birlikte kayak yapmaya elverişli hale gelen kayak tesislerinde vatandaşlar doyasıya eğleniyor.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü: Reşit Güldal, "Hakkari merkez Merga Bütan Kayak Merkezi'nde bu yılki sezonu yaklaşık 3 hafta önce açtık hem halka hem sporculara yönelik hizmet veriyoruz. Ayrıca dışarıdan ilimize gelen misafirlerimizi kayak merkezimize bekliyoruz. Bizim kayak merkezindeki tek amacımız milli takıma milli sporcu yetiştirmektir.'' dedi.

Kayak keyfini yaşayan bir vatandaş ise ''Hakkari'de olması gereken bir tesis çünkü ilimize kar çok yağar. Hafta sonu buraya geliyoruz hem spor yapıyor hem de stres atıyoruz herkese tavsiye ediyorum gelip burada bu heyecanı yaşamalarını istiyorum.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber