İzci liderlik kursu sona erdi

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun Adıyaman'da açtığı izci liderlik temel kursunu izci lider adayları başarı ile tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu'nun 28?30 Aralık tarihleri arasında düzenlediği kursa il içi ve il dışı toplam 60 kursiyer katıldı. Kardelen İzcilik Spor Kulübü'nde yapılan kursta eğitmen Ayhan Binboğa, Yeşil Binboğa ve Yaşar Çıraklı, izciliğin ana esaslarını, andını, töresini, oyunlarını, kamp organize etmenin usul ve esaslarını öğrettiler.

Kursla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Tüm spor branşlarımızda olduğu gibi izcilik branşında da lider ve eğitmen ihtiyacını karşılamak için federasyon başkanlığımızdan izci lideri kursunu talep ettik. Bu kapsamda genç çocuklarımıza okul dışındaki zamanlarda, zihinsel, bedensel, ruhsal ve ahlaki gelişimlerine rehberlik edecek olmanın; vatana, millete ve kendisine faydalı bireyler olmasını sağlamak için çalışmanın heyecanı ile kursu bitirdiler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber