'Sözle Çarpan Yürekler' okuyucuyla buluştu

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin ?Yazarlık Atölyesi? çalışmaları kapsamında yazdıkları hikayelerden oluşan ?Sözle Çarpan Yürekler? kitabı okuyucuyla buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Yayınları tarafından basılan kitabın editörlüğünü aynı zamanda ?Yaratıcı Yazarlık? dersini veren Yrd.Doç. Dr. Serdar Yavuz yaptı. Adıyaman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (ADYÜBAP) tarafından desteklenen proje kapsamında basılan ?Sözle Çarpan Yürekler? kitabında toplam 15 öğrencinin yazdıkları hikayeler yer alıyor.

Kitap hakkında bilgi veren Yrd.Doç. Dr. Serdar Yavuz, kitabı yayımlamakla amaçlarının yazmaya teşvik ettikleri öğrencilerin hikayelerini bir kitapta toplayarak, bu konuda öğrencileri cesaretlendirmek olduğunu kaydetti.

Yavuz; ?Kitap 2011-2012 eğitim öğretim yılı Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinin yazmış oldukları hikâyelerin bütününden oluşmaktadır. Aslında ?Sözle Çarpan Yürekler?, ?Yaratıcı Yazarlık? dersinde yapılan ?yazarlık atölyesi?nin ürünüdür. Yazarlarımızın bir dönem boyunca kaleme aldıkları ürünlerinin bütünüdür. Ancak böyle bir çalışmaya başlarken tabii olarak birtakım zorlukların, aşmamız gereken bazı duvarların olduğunu dile getirmemiz gerekir. Başta yazarlarımız tarafından tepki ile karşılaştık. Ama biz biliyorduk ki önemli olan yazmaya başlamaktı. Yazınca gerisinin nasıl geleceğini biliyorduk, onların da buna inanması gerekiyordu. Sonuçta bu muhteşem eser ortaya çıktı. Hikayelerin sayısı 15 ile sınırlı değildi elbette. Ancak belirlenen ilkeler çerçevesinde hikayesini zaman yönetimi prensibine uygun bir şekilde teslim edip yayın kurulumuzun elemesinden sonra elde kalanlardır.? dedi.

Çalışmanın, öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları yazarlık çalışmalarının ürünü olarak ortaya çıkması açısından önem arz ettiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Serdar Yavuz, ?Çünkü bu eser ile birlikte kendilerine güvenen öğrencilerin neler ortaya koyabilecekleri ispatlanmıştır. Öğrenci arkadaşlarımız; kendilerine güvenmeleri neticesinde orijinal eserler yazabileceklerine hem kendileri inanmıştır hem de kendilerinden sonra gelen öğrencilere örnek olmuşlardır.? şeklinde konuştu.

232 sayfadan oluşan kitapta Hanifi Göksu ?İsfahan Güzeli?, Ayşe Çakmakçı ?Hayatın Karşısın(d)a Yaya Geçidinden Geçmek?, Mensube Kartal ?Özgür Deniz?, Mehmet Salih Bulut ?Bir Duygu Eksikti Bulutlarda?, Müge Kızılcan ?Dahi, Deli, Katil?, Hilal Erdil ?Can/lanan Rüya?, Bilge Canbirdi ?Kar ve Başaklar?, Buket Özkoçak ?Kaçış?, Hamza Bozkır ?Sarhoş Atlar Zamanı?, Zeynep Doğan ?Küçük Gelin?, Rukiye Duman ?Aşk ve Sema?, Fatma Ateş ?Güç ve Kadın?, Sinan Örs ?Aşk Sevilebilecek Her Şeyin İsmidir?, Hasret Özalp ? Çisil Çisil?, Ceyda Ak ?Dua? adlı hikayeler yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber