Evlerde çatlaklar oluşunca belediyeye koştular

Evlerinde çatlaklar oluştuğunu belirten mahalleli belediyeye yürüdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyüp'te bir alışveriş merkezinin inşaatı nedeniyle evlerinde çatlaklar oluştuğunu iddia eden vatandaşlar eylem yaptı. İnşaatın durdurulmasını isteyen bir grup mahalleli, Eyüp Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Alibeyköy Merkez Mahallesi'nde geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan bir alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları nedeniyle inşaatın çevresindeki bazı ev ve işyerlerinde büyük çatlaklar oluştuğu iddia edildi. Cami Arkası Sokak, Kardeş Sokak ve Ihlamur Sokak'taki apartmanlarda oturan vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

?İNSANLARIN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR"

Mahalle sakinlerinden Musa Güngörmez, ?İnşaat yüzünden taşıt yolunun üzerinde de çökmeler oldu. Bordür taşları yerinden oynadı. Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi de dahil olmak üzere tüm binalarda hasar oluştu. Özellikle 3 katlı bir bina tamamen boşaltıldı. Kapısına da belediye görevlileri mühür vurdu. Bu inşaatın durdurulması için insanların ölmesi mi gerekiyor" dedi.

HASAR GÖREN EVLERE OTURULAMAZ RAPORU VERİLDİ

Oturduğu tek katlı dairede ağır hasarlar olduğu için belediye tarafından daireyi boşaltmaları gerektiğinin söylendiğini belirten Hüdaverdi Küçükvardar, ?Yetkililer evimizin tahliye edilmesini istedi. Başka bir ev tutmamızı istediler ve kira ücreti vereceklerini söylediler. Ancak henüz ne olacağını bilmiyoruz. Bu nedenle evimizden çıkmadık" dedi.

Kirada oturduğunu ve çatlaklar nedeniyle gece gözüne uyku girmediğini belirten Selma Özdemir ise sorunun çözülmemesi halinde eşyalarını alarak alışveriş merkezinin önünde yaşamaya başlayacağını söyledi.

BELEDİYEYE YÜRÜDÜLER

?İmar Mevzuatına Aykırı Ruhsatsız Kaçak İnşaatı Çalışması" yaptığı iddiasıyla şirket ortakları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, daha sonra Eyüp Belediyesi'ne gittiler.?Başkan dışarı" diye slogan atan topluluk, hep birlikte belediye binasına girdi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan mahalle sakinleri, daha sonra kısa bir açıklama yaptı. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Şahin ile görüştüklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin Perşembe günü hasarlı binaları ve alanı inceleyecekleri sözünü aldıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber