'Vatan haini miyim?'

'Dur' ihtarına uymayan ve yaklaşık 15 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalanan sürücüden ilginç çıkış.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da yeni yılı bir eğlence merkezinde kutlayan ve alkol aldıktan sonra otomobiliyle evine gitmek üzere yola çıkan 32 yaşındaki Necmi K., şerit ihlali yapınca polis tarafından durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına uymayan ve yaklaşık 15 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalanan Necmi K., "Vatan haini miyim ben?" diyerek kendini savundu.

Olay, bugün saat 04.15 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Vatan Caddesi'nde meydana geldi. Yeni yılı ailesiyle birlikte bir eğlence merkezinde kutlayan ve alkol alan Necmi K., 42 BSH 81 plakalı otomobiliyle evine gitmek üzere yola çıktı. Otomobiliyle şerit ihlali yapan Necmi K., polis tarafından durdurulmak istendi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçmaya başlayan Necmi K., yaklaşık 15 kilometrelik kovalamaca sonucu oturduğu apartmanın otoparkında yakalandı. Polisi, "Ne var. Niye durduruyorsun?" diyerek itekleyen Necmi K., ardından da "Ailem ben var benim. Uslu dur" dedi. Bu sırada yanında bulunan eşi de polislere, "Ne olur ağabey, iki tane bebeğim var. Ne olur ağabey Allah'ın aşkına" dedi, bir taraftan da eşini sakınleştirmeye çalıştı. Polisin nüfus cüzdanını istemesi üzerine, vermek istemeyenen ve direnen Necmi K., ekiplere, "Terbiyesizlik yapmayın. Vatan haini miyim ben? Ailem var benim" dedi. Polis otomobiline bindirilmek istenen Necmi K., bu kez de araca binmemek için direndi. Apartmanda oturan yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Necmi K., "Ben o arabaya binmem. Ben bu vatanın evladı değil miyim? Bana biber gazı sıkılmayacak. Ben Hakkari'de 15 ay askerlik yaptım" dedi.

İkna edilerek polis merkezine götürülen Necmi K. hakkında, alkolmetreyi üflemek istemediği için yüksek değer olarak 4.0 promil üzerinden işlem yapıldığı, ehliyetine de 6 ay süreyle el konularak 700 lira para cezası uygulandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber