AKP: Cumhurbaşkanını şu andaki meclis belirleyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2005 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi genel kurulu öncesinde Baykal'ı AK Parti'nin 2.5 yıl korkusunun sardığını, hezeyanlarını bu sebeple arttırdığını öne sürerek, "Seçimler, Anayasa'nın 77. maddesinde belirtildiği gibi 5 yıl sonra, zamanında yapılacaktır. Yeni cumhurbaşkanını bu Meclis belirleyecektir. AK Parti'nin 2.5 yıl için gizli gündemi yoktur. Baykal, milletin iradesinden korkmaktadır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Baykal'a cevap verdi. Çelik, Anayasa'nın 77. maddesinin, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri 5 yılda bir yapılır' hükmünü getirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"5 yılda bir yapılacak. Türkiye'de bugüne kadar ne yazık ki 5 yılda bir seçim gerçekleştirilemedi. Siyasi istikrarın olmayışı ne yazık ki erken seçimleri gündeme getirdi. Baykal bu hükümleri bilmiyor mu? Baykal, Avrupa ülkelerinde 4 yılda bir seçim yapılır diyor. İşine geldi mi AB, işine gelmedi mi Avrupa Birliği'ne sırt dönme anlayışı ortaya çıkıyor. Milletimiz büyük bir çoğunlukla AK Part'iyi iş başına getirdi. Büyük hizmetlere ihtiyaç vardır. En yetkili ağızlardan net ifadeler kullandık. Başbakanımız ifade ettiler, 5 yılı dolduracağız. Aksi halde milletin verdiği karardan uzaklaşmış oluruz. Millet bize, 360 milletvekili verdi ve hizmet bekliyor. Biz 5 yıllık süreçte köklü reformları sürdürürken, bu süreç içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimleri de var. Baykal, 'Mevcut iktidar cumhurbaşkanını da seçecek' diyor. 'Türkiye'nin 7 yılını ipotek altına alacaklar' diyor. Bu hüküm varsa bunun dışında bir talepte bulunmak, bir demokratik liderin söyleyebileceği şeyler değildir. Baykal erken seçim diyor, hadi erken seçim desek, Baykal'ın nasıl köşe bucak kaçacağını da biliyoruz. Oy oranını biliyoruz. Ama şunu hatırlatıyoruz; Türkiye devasa problemlerle karşı karşıya. Biz bunlarla mücadele ederken Baykal, devlet idaresini evcilik oyununa çevirmek istiyor."

Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı öncesinde hezeyanlarını dikkate değer bulduğunu ve cevapladığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, "Baykal'ı ikinci 5 yıl korkusu sardı. 'AK Parti'nin ikinci kez 5 yıllığına iktidara gelirlerse gizli gündemleri var, yapacakları tahribat Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük sıkıntılarla baş başa bırakacak' diyor. AK Parti'yi ikinci kez 5 yıllığına iktidara millet iradesi getirecek. Baykal'ın millet iradesine karşı olduğu bu ifadeleri ile anlaşılıyor. Baykal demokrat lider değil ama sosyal demokrat lider bile olamayacak. Bizim AK Parti icraatları şeffaf, denetlenebilir devam ediyor. Dünya ile bütünleşmede çabamız devam ederken, gizli gündemlerden bahsetmesi Baykal'ın kendisini ele veriyor. Marjinal gruplar ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor. Marjinal gruplarla CHP daha da küçülecektir. Gizli gündemler CHP için vardır. İnşallah CHP kurultayı, gerçek bir sosyal demokrat anlayışı sahip olur. Kurultay böyle bir anlayışı ortaya çıkarır" diye konuştu.

Baykal'ı yapıcı muhalefet sergileyememekle de itham eden Faruk Çelik, "2/B ile alakalı sorun ortadan kalkacak diyen Baykal, Meclis'te bu konuda olumlu tavır ortaya koymadı. Kamu reformu ile alakalı destek vermedi. Sağlık reformu ve hastanelerin birleştirilmesi seçim beyannamesinde yer almasına rağmen Parlamento'da bu konuda destek olmadı. Sosyal güvenlik kurumlarının birleştirileceğine ilişkin seçim taahhüdü olmasına rağmen şimdi karşı çıkıyor. YÖK reformu ve yerinden yönetim beyanlarına rağmen bugün kanunlaşma safhasında bunlara karşı çıkıyor. Baykal, yeri geldiğinde hükümetle kol kola, milletin menfaatlerine konularda hareket edebilecek, geniş kitleleri kucaklayan yapıcı bir muhalefet anlayışına kavuşmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber