KBT'den ?Çocuk oyuncular sahnesiz oyunlar buluşması'

?Çarşı pazar, yer gök tiyatro' sloganıyla başlattığı 2013 yılı etkinlikleri kapsamında ?3.çocuk oyuncular sahnesiz oyunlar buluşması' isimli tiyatro oyunları düzenliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT) Cadde sokak, "çarşı pazar, yer gök tiyatro" sloganıyla başlattığı 2013 yılı etkinlikleri kapsamında "3. Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması" isimli tiyatro oyunları düzenliyor.

KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin düzenlediği basın toplantısında, Sahnesiz Oyunlar Buluşması'nın 5 - 13 Ocak tarihleri arasında İzmit Doplhin Avm'de gerçekleştirileceğini söyledi.

Akçin, Avrupa'da çokça denenen bu oyunun, gelişmiş ülkelerde çocuk etkinlikleri, sokak performansı, sokak tiyatrosu, sokak konserleri, sokak tiyatrosu gibi çalışmalar olarak adlandırıldığını belirterek, "Ama bizde herhangi bir fikir sokağa düşmeden gelişemediği için, daha aklımıza geldiği anda törpülenerek yok edildiği için düşüncelerimizi çok fazla sokağa taşıyamıyoruz" dedi

KBT bünyesindeki tiyatro okulundaki öğrencilerin, kişisel gelişim, özgüven duygusu ve kendini ifade etmeleri açısından "Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması"nın çok faydalı olacağını kaydeden Akçin, 2013 yılının sanat ve tiyatro açısından verimli geçmesi dileğinde bulundu.

Konser ve tiyatro oyunlarının sergileneceği Sahnesiz Oyunlar Buluşması ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber