Acılı kadın eşitlik istiyor

25'er bin TL tazminat verilmesini kararlaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valiliği, Foça'da iki askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı yapan teröristlerin tarlasında öldürdüğü üç çiftçinin ailesine

25'er bin TL tazminat verilmesini kararlaştırdı. Eşi ölen Vesile Kafalı, 123 bin lira tazminat ödenen Uludere mağdurlarına vurgu yaparak eşitlik istedi.

İzmir'in Foça İlçesinde

geçen yıl 6 Ağustos'ta Maltepe köyü yakınlarında tarlada çalışan çiftçiler Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin (46) tabancayla öldürüldü. 9 Ağustos'ta Foça'da, Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı'na ait servis geçerken yapılan bombalı saldırıda iki asker şehit oldu, 12 kişi de yaralandı. Zanlılara ait silahlar incelendiğinde 3 çiftçiyi öldürdükleri belirlendi.

Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz ve Bahri Şirin'in aileleri, İzmir Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na tazminat için dilekçeleri verdi. Valilik Terörle Mücadele Komisyonu, 10 gün önce Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu başkanlığında toplandı. Komisyon, her aileye kişi başına 25 bin 56 TL 15 kuruş ödenmesine karar verdi. Uludere'de hayatını kaybedenlerle aynı mağduriyeti paylaştığını dile getiren Vesile Serap Kafalı, şöyle konuştu: "Yatıyorlar kalkıyorlar Uludere'yi konuşuyorlar. Bizi hiç söyleyen yok. Aylardır sivil şehitlik talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Eşitlik istiyoruz. Uludere'dekilerde insan ben onları da dinliyorum. Biz mahvolduk Ağustos ayından beri başka bir hayat başladı bizde. Kimse gündeme getirmiyor bizim mağduriyetimizi."

Ölen eşinin 3 ay geçmesine rağmen sivil şehitlik yasasından yararlanamadığını anlatan Kafalı, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan gelen yazıda, işlemlerin İzmir Valiliği tarafından yapılması için talimat verildiği bilgisinin yer aldığını dile getirdi. Kafalı, "Sivil şehitlik kabul olsun. O süreç daha da hızlansın istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber