Antalya'da eğitime hayırsever katkısı

Antalya'da hayırsever tarafından yaptırılacak 16 derslikli fen lisesi ve yurt yapımı için protokol imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valiliği'nde, Kumluca ilçesinde yapılacak okul ve yurt binasının yapımına ilişkin protokolün imzalanması amacıyla düzenlenen törene Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hayırsever Sedat Atilla Avcıoğlu ile eşi Havva Avcıoğlu katıldı.

Vali Altıparmak, yapılacak hayırlar için kendisinin vesile olduğunu, ancak hayırseverlerin iyi niyetinin, içlerinde olan yardımlaşma isteğinin bir sonucu olarak okulların yapıldığını söyledi.

Vali Altıparmak, göreve geldiği günden bu yana okullaşma oranını artırmak için gayret sarf ettiklerini dile getirerek, "Antalya'da bu tür hayırseverlerin olması bizim için gurur verici. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile ilimizde fen lisesi sayımız beşe yükseliyor. Umarım diğer hayırseverlere de örnek olur. Hayırseverimiz Sedat bey, Kumluca'nın örnek hayırseverlerinden biri" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay da yapılacak fen lisesinin Döşemealtı, Alanya, Manavgat ve Kemer'den sonra beşinci olacağını anımsatarak, son 7 yılda Antalya'da 384 okulda 5 bin 502 derslik yapıldığını, bunun 219 okulda 3 bin 302 dersliğinin hayırseverler tarafından karşılandığına işaret etti.

Bugüne kadar yapılan okulların yüzde 62'sinin hayırseverler tarafından yapıldığını belirten Gülay, "Antalya'nın akademik başarısını artırmak için fen liseleri gibi özellikli okulların sayılarını artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Gülay, yapılan okulların yanlarına erkek ve kız öğrenci yurtları da açıldığını, bu sayede köylerden merkezdeki okullara gelen öğrencilerin barınma sorununun da ortadan kalktığını vurguladı.

Daha sonra Vali Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Gülay, Kaymakam Işık, Belediye Başkanı Çetinkaya ve hayırsever Atilla Avcıoğlu tarafından okul ve yurtların yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber