Eğitimde, kitaplar dik yazılar eğik

Haber Giriş : 07 Kasım 2005 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yazma alanında yeniliklere gitmesi tartışmalara neden oldu. Ders kitapları dik yazı kullanılarak basılırken, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri harfleri el yazısı ile öğreniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamanın olumlu gittiği yönündeki açıklamaları da eğitimcileri ikiye böldü. Öğretmenlerin bir kısmı, el yazısıyla harfleri öğrenen çocukların, dik yazıda aynı harfleri tanımakta zorlandığını belirtirken, bir kısmı da el yazısına kademeli geçişi önerdi.

Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, ilk 3 sınıfta çocukların parmak kaslarının gelişiminin yetersiz olmasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirterek, ?Yazı kalitesi de oldukça düşüyor. Ders kitapları da düz kitap harfleriyle hazırlandı. Özellikle 1'inci sınıftaki çocularda okunan yazı ile yazılanın farklı olması algılama sıkıntısı yaşatıyor. Tüm derslerin ve yazı çalışmanın tasmamen eğik yazı çalışmasına dönük olması alınan başarıyı düşürüyor? dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise el yazısıyla yazılması gerektiğini belirterek, ?İlköğretimin 1'inci sınıflarında bir takım zorluklarla karşılaşılır, bu doğaldır. Öğretirken çok fazla zorlamaksızın öğrencilere sevdikleri etkinlikleri yaptırarak öğretmek gerekiyor. Yoksa olumsuz sonuçlar alınabilir. Öğrencileri soğutacak değil eylemin içine katacak etkinliklerle öğretilmeli? dedi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber