Ata ekmeği ilgi görüyor

Anadolu`da yaygın olan Çorlu`da ise Dadaşlar Fırınında yapılan Ata Ekmeği vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu şehir merkezinin yanı sıra kilometrelerce uzaklıktan ve köylerden dahi Ata ekmeği almak için fırına müşteri geliyor.

Çorlu'da faaliyet gösteren Dadaşlar Ekmek Fırını tarafından üretilerek satışa sunulan Ata Ekmeği vatandaşların ilgisini çekiyor.

Çorlu'da Omurtak Caddesi Edirne kısmı, Tahtalı Cami yanında hizmet veren Dadaşlar ekmek Fırını tarafından üretilen ve satışa sunulan ekmeğin vatandaşların büyük beğenisini kazandığını dile getiren fırın yetkilisi Köksal Dündar: ?Önceleri bu ekmekten sadece bir defa toplamda da yaklaşık 100 tane kadar üretiyor ve satışa sunuyorduk. Şimdi günün her saatinde bu ekmekten üretiyoruz ve günde bine yakın Ata Ekmeği satışı gerçekleştiriyoruz. Çorlu merkezinden, kilometrelerce uzaktan, hatta köylerden bile bu ekmekten almak için gelenler var? dedi.

Ata unu, mısır unu, patates, arpa kullanılarak üretilen Ata ekmeğinin uzun süre bayatlamadan kalmasından ötürü birkaç günlük birden alanlar olduğunu da sözlerine ekleyen Dündar: ?Ekmekte kullanılan Ata ununun özelliği Anadolu'da kırsal kesimde kendiliğinden yetişen ve dönümde 100 kilogram kadar hasat veren buğdaydan üretilen undan yapılmış olması. Bu ekmekten bir kez alan mutlaka bir kez daha almaya geliyor. Ekmekten bir tane alan bir dahaki sefere birden fazla alıyor? diye konuştu.

Ata ekmeğinin doyurucu olmasını yanı sıra besleyici olduğunu da sözlerine ekleyen Dadaşlar Ekmek Fırını yetkilisi Köksal Dündar: ?Özellikle İç Anadolu Bölgesinde başta Ankara olmak üzere civar illerde iyi bilinen ve bulunan bu ekmek çeşidini Çorluluların beğenisine sunduk. Olumlu tepkiler aldık. Ata ekmeği satışları katlanarak artıyor. Bu da bizi memnun ediyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber