7 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Afganistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdul Ghafoor Poya Faryabi'yi kabul edecek. Sezer, saat 14.00'te ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 80. kuruluş yıldönümü törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.00'te Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Saat 17.30'da Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Prens Şeyh Hamid bin Zayed al Nahyan'ı kabul edecek olan Başbakan Erdoğan, saat 19.00'da AK Parti MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Iraklı genç diplomatlara verilecek mesleki eğitimin başlaması nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Brezilya'da yapılacak Dünya Laser Sınıfı Yelken Şampiyonası'na katılacak milli takım sporcu ve teknik heyetini kabul edecek.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.00'da Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Ekonomi Bakanı Prens Nahyan ile görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, saat 10.25'te Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamad bin Ali al Attıyah ile biraraya gelecek.
- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 09.30'da İngiltere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mike Jackson ile biraraya gelecek.
- Ankara Üniversitesi'nin kuruluşunun 60. yıldönümü dolayısıyla saat 14.00'te tören düzenlenecek.
- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu'nun Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.
- Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından saat 14.30'da "Görülmemiş Fotoğraflarda Atatürk" sergisi açılacak.
- YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle saat 12.30'da Ankara'da protesto gösterisi yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle İTÜ Taşkışla'da organize edilen "Planlamada Yeni Politika ve Stratejiler: Riskler ve Fırsatlar" konulu bilimsel toplantıya katılacak. Başkan Topbaş, bu kapsamda mimar Zaha Hadid ve plancı Prof. Dr. Kees Christiannes ile de görüşecek.
- Türkiye Bankalar Birliği ve Yunanistan Bankalar Birliği yönetim kurulu üyeleri, 2. Ortak Yönetim Kurulu toplantısı için İstanbul'da biraraya gelecek.
- Maytap nedeniyle gözü kör olan çocuğun davası, İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.
- 10. Avrupa Ekoloji Kongresi Kuşadası'nda başlayacak.
- Erzurum'da dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden aynı aileden 9 kişi için bugün cenaze töreni düzenlenecek.
- Uludağ İhracatçılar Birliği'nde ihracatçılara yeni web tabanlı bilgi programı tanıtılacak.
- 7-10 Kasım tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek 3. Uluslararası Likya Sempozyumu, Talya Oteli Kongre Merkezi'nde saat 09.30'da başlayacak.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta durum
- ABD ve Irak ordularının ülkenin batısında başlattıkları "Demir Perde" harekatı devam ediyor.

Pakistanlı depremzedeler yardım bekliyor
- Depremin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen yüz binlerce depremzede ağır kış şartlarının hüküm sürmeye başladığı bölgelerde açıkta yaşam mücadelesi veriyor. Barınak, gıda ve giyim gibi ihtiyaçların acilen karşılanması için BM ve insani yardım kuruluşlarının çağrıları devam ediyor.

Paris durulmuyor
- Paris'in fakir kenar mahallelerindeki isyan 11. gününde. Dün geceki olaylarda 34 polis yaralandı, 186 kişi tutuklandı, 839 de araç yakıldı.

Azerbaycan'daki parlamento seçimleri
- Azerbaycan'da dün yapılan parlamento seçimlerinin ilk resmi sonuçlarına göre, iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) yarışı önde götürüyor. Muhalefet, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

Almanya'da koalisyon hükümeti kurma çalışmaları
- Büyük koalisyon hükümeti için Sosyal Demokratlar ile Hıristiyan Demokratların liderleri 5. tur görüşmeler için biraraya geliyor.

Lavrov, Sırbistan'ı ziyaret ediyor
- Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Belgrad'da temaslarda bulunacak.

AB bakanları toplanıyor
- AB Dışişleri Bakanları, birliğin uzun vadedeki bütçesi ve Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ile ilgili konuları ele almak için Brüksel'de biraraya geliyor.

Norveç 100 yaşında
- Norveç'in bağımsızlığının 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja, Danimarka'yı ziyaret ediyor. Danimarka Prensi Carl, "7. Hakoon" ismini alarak kral oluyor.

Kuş gribi masaya yatırılıyor
- Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tarafından Cenevre'de organize edilen 3 gün sürecek konferansta kuş gribi masaya yatırılacak.

Blair'in basın toplantısı
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, aylık basın toplantısını bugün yapacak.

Komünistlerin gösterisi
- Rusya'nın başkenti Moskova'da Bolşevik İhtilali'nin yıldönümüyle ilgili olarak komünistler tarafından gösteri yapılacak.

Annan-Chirac görüşmesi
- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile görüşecek.

Talabani İtalya'da
- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, İtalya'da temaslarda bulunacak.

Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan-Karadağ liderleri biraraya geliyor
- Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan-Karadağ liderleri, Saraybosna'da biraraya gelecek.


SPOR GÜNDEMİ

- 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off baraj ilk maçında İsviçre ile deplasmanda karşılaşacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu maçın hazırlıklarını sürdürmek için İsviçre'ye gidiyor.
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, Ankara'da saat 12.00'de haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber