DHMİ uçuş tazminatı tartışmasına Bakan yorumu

Haber Giriş : 08 Kasım 2005 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yıldırım, DHMİ personeline ödenen uçuş tazminatlarının personele adaletsiz dağıtılmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eurocontrol'ün Türkiye'ye ödediği geçiş ücretlerinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personeline dağıtılmasında adaletsizlik olmadığını söyledi. Yıldırım, "Herkes yaptığı işin riskine göre tazminat alıyor" dedi. Tazminatların adaletsiz dağıtıldığı yönündeki şikayetleri değerlendiren Yıldırım, personele dağıtılan tazminatların masa başında belirlenmediğini vurguladı.

işi ve riske göre tazminat

Tazminatların yasal düzenlemeyle personele dağıtılmasına karar verildiğini hatırlatan Yıldırım, "Tazminatları Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı birlikte belirledi. Personel niteliğine, yaptığı işin yoğunluğuna ve riskine göre belirlendi" ifadesini kullandı. Personelin tepkisinin haksız olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Daha önce hiç ödenmiyordu, şimdi ödenmeye başlandı. Şimdi de ben az aldım o çok aldı kavgası yapılıyor. Hiç ödemeye de bilirdik. " dedi.

DHMİ'ye dönüş başladı

DHMİ personeli olup da geçici görevle başka kurumlarda olanların da tazminat alamadığı kaydedildi. Sadece Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde görev yapan DHMİ personelinin tazminat aldığı öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren başka kurumlarda görev yapan DHMİ personeli kurumuna dönmek için sıraya girdi. Eurocontrol'den gelen uçuş tazminatlarından en büyük payı 740 milyon lirayla kule, yol kontrol ve muhabere görevlileri alıyor. İşletme birimine bağlı olan güvenlikçi, şoför ve elektronikçiler 240 milyon lira aylık tazminat alırken, itfaiye, apron trafik ve ve diğer masa başı memurları ise 180 milyon lira alıyor.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber