8 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.30'da yeni görev yerlerine atanan büyükelçiler ve eşleri onuruna öğle yemeği verecek.

TBMM gündemi
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 10.00'da Plan ve Bütçe Komisyonu'na katılacak.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak.
- Holding Araştırma Komisyonu, Töre Cinayetleri Araştırma Komisyonu toplanacak.
- AK Parti ve CHP grupları toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin saat 11.00'deki grup toplantısına katılacak. Erdoğan, saat 17.30'da Bulgaristan Enerji Bakanı Ruen Ovçarov'u kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 09.30'da Bilgi Toplumu Stratejisi Atölye Çalışması'na katılacak.
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, saat 09.00'da Ceylan Intercontinantel Yabancı Sermaye Derneği'nin (YASED) düzenlediği "Yabancı Yatırımların Yeni Gözdesi: Fırsatlar Ülkesi Türkiye" konulu konferansın açılış konuşmasını yapacak
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 10.00'da Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Zayed al Nahyan ile görüşecek.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 09.15'te Finlandiya Savunma Bakanı Seppo Kaariainen ile biraraya gelecek.
- Kadın, Aile ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 10.00'da 2. Özürlüler Şurası'nın düzenleyeceği brança katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da Uluslararası Karayolu Taşımacılığı 31. Dünya Kongresi'nin 2008 yılında Türkiye'de yapılmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak. Bakan Yıldırım, saat 17.30'da İspanya CAF Firması ile TCDD arasında yapılacak sözleşme imza törenine katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 17.00'de TİSK'in düzenlediği "Türk Çalışma Hayatının Geleceği" konulu seminere katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, saat 15.00'te Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovcharov ile görüşecek.
- Çevre Bakanı Osman Pepe, saat 09.30'da Yüksek Maliyetli Çevre Yatırımlarının Planlanması Projesi kapanış toplantısına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin sorunlarını içeren raporu sunmak üzere kendisini ziyaret edecek Eğitim-Sen yöneticilerini saat 10.30'da kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından saat 20.00'de Cumhuriyet Balosu gerçekleştirilecek.
- Ankara Valisi Kemal Önal, saat 11.00'de Güdül'de Safiye Akdede Çok Programlı Lisesi'nin açılışına katılacak.
- Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ve emniyet mensupları, Atatürk'ün ölümünün yıldönümü nedeniyle saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Interpol, Europol ve Sirene Faaliyetleriyle İlgili Türk Milli Bürosu'nun Güçlendirilmesi Projesi başlangıç konferansı saat 14.30'da gerçekleştirilecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de Abdi Ipekçi Spor Salonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (ISMEK) 2005-2006 Eğitim Yılı'nın açılış şölenine katılacak.
- Türker İnanoğlu Maslak Show Center, saat 19.00'da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

- Tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde vefat eden yazar-senarist Sulhi Dölek, Üsküdar Selimiye Camii'nde öğle üzeri düzenlenecek askeri törenin ardından Topkapı Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
- Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nin Avrupa'nın en büyük böbrek nakli merkezi olması nedeniyle saat 10.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Tarım Teknolojileri Fuarı Growtech Eurasia'nın tanıtım calışmaları çerçevesinde saat 11.00'de Antalya Ticaret Borsası'nda basın toplantısı düzenlenecek.
- Kamoyunda "Van davası" olarak bilinen Van Eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın tutuksuz olarak yargılandığı davaya, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
- Çukurova Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağış Haftası'nda yapılacak "Organ Bağış Günü", M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenecek "İhracat Ekseninde Türkiye Ekonomisi ve Anadolu'daki İllerin Sorunları" konulu toplantıya katılacak. Toplantı saat 19.00'da Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.
- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı esnaflar, sosyete pazarlarına karşı Kemeraltı ve Karşıyaka'da kepenk kapatma eylemi yapacak.
- Harp Filosu Komutanı Tüm. Nusret Güner, 4 yabancı komutanla birlikte İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaret edecek.
- Deniz Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından "Doğu Akdeniz-2005" ile ilgili İzmir Körfezi'nde bulunan TCG Kemalreis Fırkateyni'nde basın toplantısı düzenlenecek.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde YÖK karşıtı öğrenci eylemi yapılacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Ceza Yargılanmasında İşbirliği Geliştirme Semineri", İZTO Meclis Salonu'nda başlayacak.
- 10. Avrupa Ekoloji Kongresi Kuşadası'nda başlayacak.
- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenecek "Günümüzün Sorunları" konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ergün Aybars katılacak.
- Eskişehir Osmangazi Ünversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM) tarafından Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu'nda saat 14.00'te Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mumcu'nun konuşmacı olarak katılacağı "Avrupa Birliğine Giriş Sürecinde Atatürkçülük" konulu konferans yapılacak.
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde 8/18 Kasım tarihleri arasında yapacağı planlı tatbikatlarından "TURKISH MINEX 2005" tatbikatı olarak bilinen mayın harbine yönelik etkinlikle ilgili TCG Sokollu Mehmet Paşa gemisinde basın toplantısı düzenlenecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bakan Tüzmen Rekabet Kongresi'nde
- Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu'nun düzenlediği Rekabet Kongresi, saat 09.00'da İstanbul Conrad Otel'de başlıyor. Kongrenin açılış konuşmasını Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen yapacak. Tüzmen, saat 19.00'da da Çırağan Oteli'nde Uluslararası Karayolu Taşımacılar Birliği Başkanı Paul Laeramans ile görüşecek.

ISO'dan Çin Pazarı semineri
- Istanbul Sanayi Odası'nın, üyelerini Çin pazarı ve işbirliği imkanları hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediği "Çin Iş Kültürü ve Ortak Stratejiler" konulu seminer, 13.00-17.30 saatleri arasında ISO Odakule Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.

EIB ile Şişecam arasında kredi antlaşması
- Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile Şişecam arasında imzalanacak kredi sözleşmesi imza töreni, saat 18.30'da İş Kuleleri Kule-1 Kat: 41'de yapılıyor. Toplantıya EIB Başkan Yardımcısı Wolfgang Roth da katılacak.

Pınar'dan ürün tanıtımı
- Pınar'ın pazara sunduğu yeni fonksiyonel ürünlerin tanıtılacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. Toplantıya Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Gıda Grubu Pazarlama Direktörü Kaan Tanık ve Pınar Süt Araştırma Geliştirme Müdürü Ümit Savcıgil katılıyor.

DuPont'un tanıtım toplantısı
- Ambalajda sahteciliği ve kopyalamayı önleyen "DuPont Güvenlik Çözümleri" toplantısı, saat 09.00'da The Ritz Carlton Otel'de yapılıyor. Toplantıya DuPont Türkiye Ortadoğu Afrika Bölge Direktörü Jean -Luc Duramy, DuPont Kozmetik ve Kişisel Bakım Global Pazar Müdürü Danielle Blomert, DuPont Görüntüleme Teknolojileri Global Pazarlama İletişimi ve Marka Müdürü Pier Luigi Sassanelli katılıyor.

Intel'in mühendislik programı tanıtımı
- Intel 'Turkiye ve Ortadoğu e-Dönüşüm İnisiyatifi'nin bir parçası olan "Intel Mühendislikte Mükemmellik Programı" Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Intel Türkiye Genel Müdürü Özerk Ege Ertem, Intel Ülke Eğitim Müdürü Murat LeCompte ve Intel Türkiye Pazarlama ve Iletişim Müdürü Özlem Bağbaşlıoğlu'nun katılımlarıyla yapılacak programın tanıtım toplantısı saat 10.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

YKM'nin "Cevahir" toplantısı
- YKM'nin Cevahir İş Merkezi'nde açılması dolayısıyla düzenlenen toplantı, saat 19.00'da Cevahir İş Merkezi Şişli'de yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta şiddet olayları
- Irak'ın işgaliyle başlayan şiddet olayları devam ediyor. Irak genelinde dün meydana gelen olaylarda en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Depremzedeler yardım bekliyor
- Pakistan'daki deprem felaketi 1. ayında. 8 Ekim'deki depremde 90 bine yakın kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi de yaralandı. Kışla karşı karşıya kalan yaklaşık 3 milyon evsiz dünyanın yardım elini uzatmasını bekliyor. Uluslararası insani yardım kuruluşları ve BM'nin acil yardım çağrıları ise devam ediyor.

Azerbaycan'daki seçimlerin ardından
- Azerbaycan'daki parlamento seçimlerinde iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi'nin (YAP) çoğunluğu elde ettiğini açıklaması üzerine muhalefet harekete geçti. Azeri muhalefeti, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Almanya'da 'büyük koalisyon' hükümetine doğru
- Almanya'daki seçimlerin galibi iki büyük parti görüşmelerin son haftasına girilirken koalisyon hükümeti için birçok konuda anlaştıklarını bildirdi. Görüşmelere devam edileceği açıklandı.

Paris alev alev
- Paris'teki şiddet olayları 12. gününde büyük oranda sona erse de, bazı bölgelerde kundaklama olayları meydana geldi. Dünkü olaylarda bin 173 araç yakıldı, 330 kişi de tutuklandı.

Çin lideri Jintao'ya muhteşem karşılama
- İngiltere, kraliyet ailesi de dahil ilgili bütün kurum ve kuruluşlarıyla Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu muhteşem törenlerle karşılamaya hazırlanıyor.

Straw-Zhaoxing görüşmesi
- İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Çinli meslektaşı Li Zhaoxing ile biraraya gelecek.

Lavrov'un, Sırbistan-Karadağ ziyareti
- Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Sırbistan-Karadağ ziyaretine devam ediyor.

Talabani İtalya'da
- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Silvio Berlusconi ile görüşecek.

Ürdün kralı Kazakistan'da
- Ürdün Kralı 2. Abdullah, Kazakistan'ı ziyaret ediyor.

Petrol ve doğalgaz konferansı
- Aşkabat'ta uluslararası petrol ve doğalgaz konferansı yapılıyor.

AB bakanlarının aylık toplantısı
- AB Maliye Bakanları, Brüksel'deki aylık olağan toplantıda biraraya gelecek.

Norveç 100 yaşında
- Norveç'in bağımsızlığının 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja'nın Danimarka ziyareti devam ediyor. Danimarka Prensi Carl, "7. Hakoon" ismini alarak kral olacak.

Kuş gribi konferansı 2. gününde
- Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tarafından Cenevre'de organize edilen 3 gün sürecek konferansta kuş gribi masaya yatırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber