Arınç: Milletin parasını harcarken çok hassas davranıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Milletin parasını harcarken, büyük bir sorumluluk altında olduğumuzu bilerek çok hassas davranıyoruz" dedi.

TBMM'nin 2006 Mali Yılı Bütçe Teklifi'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunumunu yapan Arınç, Meclis'in bütçesi oluşturulurken temel alınan bazı kriterlere değinerek, görev yaptığı sürede "harcamalarda büyük bir titizlik ve şeffaflık uyguladıklarını" söyledi.

"Milletin parasını harcarken, büyük bir sorumluluk altında olduğumuzu bilerek çok hassas davranıyoruz" diyen Arınç, ayrıca yönetim anlayışının bir parçası olarak tüm harcamaları şeffaf biçimde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yaptıkları tüm harcamaların detaylarının hem internet sitesinde yayınlandığını, hem de bir kitapçık haline getirilerek milletvekilleri başta olmak üzere basın yayın organlarına gönderildiğini anımsatan Arınç, "Şeffaf ve titiz harcama politikamızın yanı sıra Başkanlık olarak ayrıca tasarruf konusunda da ciddi çalışmalar yaptık. Meclisimizin yasama ve denetim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde tüm harcamalarımızda ciddi tasarruflar gerçekleştirdik" dedi.

Cari harcamalarda, 2003 yılında yüzde 25, 2004 yılında da yüzde 11 tasarruf gerçekleştirdiklerini kaydeden Arınç, "Tasarruf politikamız; demode olmuş biçimiyle her harcama kaleminden kısmak şeklinde değildir. Artık kara deliklere dönmüş bazı sistemleri radikal şekilde değiştirerek uzun vadede ciddi tasarruflar sağlıyoruz. Tasarruf politikamızı, 'Kara delikleri kapatıp, elde edilen geliri yeni yatırımlara yönlendirmek' şeklinde formüle edebiliriz. Bu temel felsefemizin en iyi uygulamalarından biri olan yeni ısı merkezi günlük bin YTL, yıllık 360 bin YTL'lik tasarruf sağladı bize"diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber